Dag van de Zorg

Op zondag 18 maart 2012 is het Dag van de Zorg. Meer dan 200 zorg- en welzijnsvoorzieningen over heel Vlaanderen houden die dag opendeurdag. Ook in Leuven doen een aantal organisaties mee:

  • In het donorcentrum van Rode Kruis Vlaanderen, aan de achterzijde van UZ Gasthuisberg (Herestraat 49 / BTC), worden rondleidingen gegeven in de afnamezaal en de labo’s. Zo leer je meer over de weg van het bloed en kom je te weten welke tests allemaal worden uitgevoerd op het bloed alvorens het wordt toegediend.
  • Het Regionaal ziekenhuis Heilig Hart Leuven (Naamsestraat 105) voorziet een “patiĆ«ntenparcours” waarbij je meer te weten komt over o.a. ziekenwagens, spoedgevallen, medische beeldvorming, labotesten en orthopedische consulten. Ook is er een VIP-wellnessparcours met interessante workshops en deugdoende verwennerijen. Kinderen worden uitgenodigd om zich te verkleden als bijvoorbeeld dokter, verpleegkundige of kinesist of gewoon in pyama als je graag een gipsverband of een “ongevallentattoo” zou willen krijgen. Ten slotte voorziet het ziekenhuis ook een HR stand met informatie over jobs in de zorgsector.
  • KVLV – Landelijke Thuiszorg (Remysite, Remylaan 4b, Wijgmaal) heeft een uitgebreid programma met stands, workshops (o.a. huidverzorging, rug sparende technieken, valpreventie, …), demonstraties (comfortmiddelen, gebruik van draagdoeken voor baby’s, dummytub,…) en infosessies met informatie over jobs en vacatures. Voor kinderen is er een voorleeshoekje en een grimmestand.

Meer informatie kan je vinden op de website van de Dag van de Zorg.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.