Stad koopt extra sportterrein in Wilsele

Leuven heeft drie grote voetbalterreinen: Bruineveld (5 velden), Boudewijn (3 velden ) en Ymeria (3 velden). De terreinen worden zo intensief gebruikt, dat het onderhoud en het bewaren van de kwaliteit van de velden, geen simpele klus is. Daarom is de sportdienst voortdurend op zoek naar nieuwe terreinen voor buitensporten.

Sinds 28 februari 2012 is de stad eigenaar van vier nieuwe percelen in de Verbroederingstraat in deelgemeente Wilsele. Er komt op korte termijn een extra, volwaardig oefenveld om het A-(voetbal)terrein van Ymeria te ontlasten. De nieuwe percelen zijn voldoende groot om een voetbalveld met kleedkamers en kantine te plaatsen. De bouw en inrichting gebeuren in stappen.

Op het A-veld van Ymeria spelen op dit moment vier ploegen. Daardoor is het veld te zwaar belast. Het extra veld is echt nodig om het tekort aan velden voor de jeugdwerking van Olympia Wijgmaal op te vangen. Maar ook andere sportclubs zullen dankbaar gebruik maken van de nieuwe velden.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.