TEDx Leuven

Op 29 maart wordt in Leuven voor de eerste keer een TEDx conferentie georganiseerd. TED is een Amerikaanse non-profit gewijd aan ‘Ideas Worth Spreading’, dit om bestaande gewoontes en ideeën in vraag te stellen. Het ultieme doel? Niets minder dan de wereld veranderen. TED brengt ‘s werelds meest fascinerende denkers en doeners samen. In maximaal 18 minuten worden zij uitgedaagd om hun verhaal, hun visie of passie te brengen.

Het TEDx programma is gemaakt om lokale gemeenschappen, organisaties en individuen de kans te geven om op lokaal niveau hetzelfde te doen. Tedx events zijn zorgvuldig gepland en onafhankelijk gecoördineerd.

In België vonden er al TEDx events plaats in verschillende steden, hoog tijd dus dat Leuven haar eigen Tedx krijgt. De eerste editie brengt een dozijn sprekers, sommigen bekend, anderen minder maar allemaal met een eigen, uniek verhaal.

Sprekers

  • Filip Maertens over ‘smart phones’ als ‘smart agents’
  • Dixie Dansercoer over klimaatverandering en waarom onmogelijke dromen na te streven
  • Fabiaan Van Vrekhem over het omgaan met verschillende lagen van complexiteit
  • Herman Konings over de trends van het nieuwe decenium
  • Patrick Crehan over de sociale robot en zijn rol in ons dagelijkse leven
  • Julien Penders demonstreert een hersengolf-toestel en heeft het over de toepassingen
  • Bart Becks over hoe individuen het verschil kunnen maken in de ‘global village’

De conferentie verloopt volledig in het Engels.

Praktisch
29 maart om 14.00u
Kinepolis Leuven
Alle info op www.tedxleuven.com

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.