Windekind uit Leuven laat leerlingen veilig internetten

Windekind, een school voor buitengewoon onderwijs, uit Leuven mag zich kronen tot meest actieve school op de beveiligde website van WAI-NOT. De provincie Vlaams-Brabant en WAI-NOT vzw zetten de school daarom op 9 maart in de bloemetjes.

WAI-NOT is een website voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking. Scholen, en vooral scholen voor buitengewoon onderwijs, maken hiervan gebruik. Doordat de website in een veilige omgeving is uitgebouwd kunnen jongeren met een verstandelijke beperking naar hartenlust mailen, chatten, gamen en surfen.

WAI-NOT vzw ontwikkelde met financiële steun van de provincie Vlaams-Brabant de module ‘lokale site’. Met deze module krijgen scholen de kans om op een gebruiksvriendelijke manier informatie, verslagen en foto’s op de site te plaatsen. Dit wordt extra ondersteund door pictogrammen en spraaktechnologie.

Op deze manier kunnen kinderen met een mentale beperking hun schoolwereld thuis laten zien. WAI-NOT vormt zo een veilige brug tussen thuis en school. Daarom kreeg dit project een financiële steun van 15.000 euro via ons subsidiereglement voor innoverende onderwijsflankerende projecten‘, zegt Karin Jiroflée, gedeputeerde voor onderwijs.

WAI-NOT wordt al in vele scholen gebruikt in de lespraktijk. Het project bewijst dat internet voor jongeren met een mentale beperking geen probleem hoeft te zijn en dat ook zij kunnen deelnemen aan het digitale gebeuren‘, bevestigt Tanja Maes van WAI-NOT vzw.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.