Stichting van de ‘Vriendenkring Mannen van 1973′

Het 135ste Jaartal in de lange traditie van de Vriendenkringen Mannen van het Jaar, werd op vrijdag 9 maart gesticht in de Raadskelders van het stadhuis en dit onder impuls van de ‘Vriendenkring Mannen van 1963’. De traditie die ontstond in 1890 met de Mannen van 1840 wordt zo verder gezet.

Met 50 waren de geïnteresseerden uit het geboortejaar 1973 aanwezig, een veelbelovende aanloop.

Deze vorm van verenigingsleven, waar mannen zich op hun veertigste verenigen, is uniek in de wereld en steunt op het gemeenschappelijk geboortejaar en de op te bouwen vriendschapsbanden. Dit los van elk politiek, sociaal, economisch, filosofisch of godsdienstig beletsel. Het uiteindelijk doel is de viering van hun vijftigste verjaardag in 2023. Het is dus niet zo maar bij elkaar komen om een verjaardag te vieren, het is iets blijvends bouwen.

In de komende weken worden volgende ‘ Welkomstvergaderingen’ voorzien:

  • vrijdag 30 maart om 20.00u in café ‘Ons Huis / El Peligroso’ Goudsbloemstraat 28, Leuven
  • donderdag 19 april om 20.00u in café ‘Tempo’ de Becker Remyplein 52, Kessel-Lo
  • woensdag 2 mei om 20.00u. in café ‘Saint Jean’ Martelarenplein 2, Leuven.
Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.