KA Redingenhof en Vief Leuven gaan ‘race’ tegen de tijd aan!

Nog slechts één week verwijderd van Vief Leuven gaan de leerlingen van het KA Redingenhof een opmerkelijke uitdaging aan: een doodgewone wagen omvormen tot een ultramoderne racewagen.

Vief-mobiel
Maar niet zomaar een racewagen,” zegt kunstenaar Hans Geyens. “In het kader van Vief Leuven willen we de aandacht vestigen op duurzame mobiliteit en creativiteit. We willen de leerlingen hun toekomstvisie vatten in onze Vief-mobiel. Ikzelf zal hen tijdens de lesuren begeleiden!

Gunther Convens (KA Redingenhof): “In slechts één week tijd willen we een oud model omvormen tot een echte ecologische wagen. Het leuke is dat we zelf niet weten hoe de leerlingen deze wagen ‘inkleuren’. We zijn erg benieuwd naar het resultaat. De wagen zal op Vief Leuven (17 maart) onthuld worden en nadien ook op de opendeurdag van onze school tentoongesteld worden.

Tal van jongeren spraken ons aan om actief deel te nemen aan Vief Leuven“, vertelt Mich De Winter, initiatiefnemer van Vief. “We merkten een enorme drang om na te denken over de toekomst van Leuven. Na een aantal brainstormsessies kwamen uit bij het omvormen van een wagen. Waarom nu net een wagen? Eén van de ambities van Vief is dat jongeren en jonge gezinnen hun stad mee sturen. De link naar de wagen was dan al snel gelegd.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.