De Wijnpers lanceert nieuw streekbier

De leerlingen van het zesde jaar biotechnieken van de provinciale school De Wijnpers uit Leuven gaan hun eigen bier brouwen.

Onze school De Wijnpers klinkt graag op haar 100ste verjaardag. En zoals de naam het al aangeeft, werden in het verleden in het gebouw druiven geperst en wijn gemaakt. Maar omdat Leuven vooral gekend is als bierstad, namen de leerlingen van het zesde jaar biotechnieken de uitdaging aan om een eigen streekbier te brouwen‘, zegt Karin Jiroflée, gedeputeerde voor onderwijs.

In 2009 volgden leerlingen de opleiding meester-bierbrouwer. Ze geven nu hun kennis door aan de leerlingen van de opleiding biotechnieken. Ze stelden een heuse bierbrouwerij-installatie op en richtten een gistingskamer in. Elke woensdagnamiddag zijn de jonge brouwers enthousiast aan het werk, ook na de schooluren. Eén bier werden er al snel vier: blond, blond met de kruiden koriander en curaçao, blond/honing en bruin. Tot nu zijn er ongeveer 900 flessen gebotteld. De leerlingen van de afdeling Beeldende kunsten hebben de etiketten ontworpen‘, zegt Lut Lambert, directeur van De Wijnpers.

Tijdens de opendeurdagen van De Wijnpers op 12 en 13 mei wordt het nieuwe bier “de pes” gelanceerd.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.