Partycipation Week: diversiteit en toegankelijkheid in het onderwijs – 7 maart

Van 21 tot en met 26 maart 2012 viert Leuven feest tijdens de Partycipation Week! De week draait om diversiteit en onderwijs en wil zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met het thema ‘toegankelijkheid’.

Iedereen mag zijn talenten maximaal ontplooien, of je nu man of vrouw bent, jong of oud, rijk of arm, afkomstig van om de hoek of van de andere kant van de wereld, verliefd wordt op jongens of meisjes, verlegen of net assertief bent, in een rolstoel zit of niet. De stad Leuven en de Leuvense onderwijsinstellingen willen daarbij helpen. Ze doen dat door eventuele drempels op te sporen en te overwinnen én door zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met het thema ‘toegankelijkheid’. Dat laatste is precies waar de Partycipation Week om draait.

Programma
De organisatoren bedachten een uniek programma om alle Leuvenaars en studenten met verschillende achtergronden samen te brengen rond ‘toegankelijkheid': genieten van het muzikale talent van studenten, surfen naar een duidelijke en toegankelijke website, kennismaken met Oosterse yoga- en massagetechnieken, onderwijs genieten tegen een lage prijs, je ogen de kost geven tijdens een Afrikaanse modeshow, wandelen langs het PAR(tycipation)COURS … Het volledige programma vind je op http://www.partycipation.be/.

Organisatie
De Partycipation Week is een organisatie van de stad Leuven, KU Leuven, OCMW Leuven, KHLeuven, Groep T, LOKO, politie Leuven, provincie Vlaams-Brabant en de Leuvense onderwijsinstellingen.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.