Ann De Bode geeft demonstratie Fimo-klei

Op zaterdag 24 maart van 14u tot 16u geeft Ann De Bode een demonstratie Fimo-klei en signeert ze haar nieuwste boeken “Mijn straat, een wereld van verschil” en “Langzame weg van Dwaal” in de Standaard Boekhandel in de Diestsestraat.

Ann De Bode (°Congo) studeerde publiciteit in Antwerpen, waar ze nadien even lesgaf. Ze werkte ook een tijdje in de reclamesector, maar is nu voltijds illustratrice. Reeds 20 jaar maakt ze illustraties voor kinderboeken. Dit jubileum wordt dit jaar gevierd met enkele tentoonstellingen. Ann De Bode maakte covers- en binnentekeningen bij het werk van diverse auteurs. Maar ze heeft ook al enkele kinderboeken op haar naam staan. Aanvankelijk was ze vooral bekend van de “Hartenboeken”, een reeks prentenboeken over gevoelige thema’s zoals ziekte, pesten, scheiding, enz.

Tegenwoordig is Ann vooral bekend om haar bijzondere techniek. Ze maakt figuurtjes in FIMO-klei die ze in scène zet, vervolgens bakt en daarna fotografeert. Zo ook in het boek “Mijn straat, een wereld van verschil”. Voor wie zelf aan de slag wil met FIMO-klei, maakte ze het boek “Kneedkneepjes”, met allerlei informatie rond deze techniek. Dat deze techniek heel erg in de smaak valt bij de jonge lezertjes, blijkt wel uit het feit dat Ann De Bode al vier keer bekroond werd met de Publieksprijs van de Picturale van Ronse.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.