Lentewandeling in provinciedomein Kessel-Lo

Op zondag 25 maart organiseert het provinciedomein Kessel-Lo een gegidste lentewandeling.

‘De lente komt eraan. Het seizoen bij uitstek om de mooie bloemenpracht in ons provinciedomein Kessel-Lo te aanschouwen’, zegt Walter Zelderloo, gedeputeerde voor provinciedomeinen. ‘Als het weer wat meezit, wordt de rand van de Grote Vijver einde maart omgetoverd in een prachtig geel bloementapijt, allemaal speenkruid. Hier en daar wordt de gele band afgewisseld met witte vlekken van de bosanemoon, of later op het seizoen, het paars van de boshyacint. Om het geheel nog wat te verfraaien, werden er enkele jaren geleden 4000 bolletjes van de wilde narcis aangeplant. Dergelijke initiatieven passen volledig in ons parkbeheerplan. We zijn alvast fier op al die wilde bloemenpracht’.

Praktisch
zondag 25 maart 2012 om 10 uur
Ecocentrum van Kessel-Lo, nabij parking 2 aan de Beemdenstraat in Kessel-Lo (Leuven)
gratis
De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.