Sint-Lambertusschool rouwt

Vrijdag om 16.30 uur werd het online rouwregister van de Sint-Lambertusschool afgesloten. 20.089 steunbetuigingen werden geplaatst vanuit binnen- en buitenland. Voor online steunbetuigingen kan je nog terecht op het online rouwregister van de stad Leuven.

Vanaf vandaag is de wandelzaal van het Leuvense stadhuis ingericht als rouwkapel. Er zullen foto’s te zien zijn van de zeven kinderen en de twee volwassen begeleiders uit de Sint-Lambertusschool die bij de busramp in het Zwitserse Sierre omkwamen. De rouwkapel is te bezoeken op zondag van 14 tot 20 uur, op maandag en dinsdag telkens van 9 tot 20 uur en op woensdag van 9 tot 17 uur. Ter plaatse kunnen de mensen ook een rouwregister tekenen.

Woensdagavond worden de foto’s, in een stoet met fakkels, overgebracht naar de Sint-Pieterskerk aan de overkant van de Grote Markt. Rond de kerk wordt die avond een wake gehouden.

De begrafenis van de 7 kinderen vindt plaats op donderdag 22 maart om 11.00 uur in de Sint-Pieterskerk. Het publiek kan de viering ook buiten volgen op schermen op de Grote Markt en het Margarethaplein.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.