Belgisch Kampioenschap Carcassonne

Op 24 Maart 2012 wordt er voor het de derde maal in Leuven (Wilsele) het Belgisch kampioenschap “Carcassonne” georganiseerd. Carcassonne is een bordspel waarbij het bord in de loop van het spel wordt gevormd door het aanleggen van tegels. Om beurten leggen de spelers een landtegel aan. Een aangelegde landtegel moet grenzen aan minimaal één andere landtegel. Ook moeten alle grenzen ‘kloppen': Een weiland moet grenzen aan een weiland, een stad aan een stad, een weg aan een weg. Het doel is uiteindelijk om zo veel mogelijk punten te verzamelen.

Het spel werd bedacht door Klaus-Jürgen Wrede, en het wordt, voor België en Nederland, uitgegeven door 999 Games en behaalde in 2001 de prijs van “Het spel van het Jaar”. Het spel kan gespeeld worden door 2 tot 5 spelers vanaf 10 jaar en duurt ongeveer 30 minuten. Het is een instapspel in de wereld van de tactische gezelschapsspellen. Het spel stimuleert het ruimtelijk en analytisch denken en is daardoor ook geschikt voor het gebruik in scholen. Wegens het niet-agressieve karakter van het spel voelen ook dames zich zeer aangesproken.

Het tornooi wordt gespeeld met de basisdoos, naar zes ronden. Per tafel nemen vier spelers deel. De uiteindelijke winnaar mag zijn kansen verdedigen op het Wereldkampioenschap, dat plaatsvindt op 20 oktober 2012 in Essen (Duitsland).

Het tornooi richt zich naar een breed publiek, jongeren, volwassenen en families.

Praktisch
Ontmoetingscentrum Wilsele-Putkapel, Pastoor Eralystraat 10, 3012 Wilsele – Aanmelden vanaf 09.00 uur, start tornooi om 10.00 uur.
Om de organisatie van het tornooi vlot te laten verlopen is vooraf inschrijven noodzakelijk op mwm.products@skynet.be of op 0476 74 92 24.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.