Uitgelezen op donderdag 22 maart

‘Uitgelezen’, dat is een heerlijke avond over literatuur en lezen, over begeestering en liefde voor het boek. Deze aflevering duiken auteur, illustrator en kinderconsul Gerda Dendooven en comédienne Lies Lefever samen met Jos Geysels, Anna Luyten en gastvrouw Fien Sabbe onder in drie excellente boeken.

De Amerikaan Jeffrey Eugenides schreef met grote tussenpozen drie opgemerkte romans: het succesvol verfilmde ‘The Virgin Suicides’, ‘Middlesex’ waarmee hij de Pulitzer Prize won en nu ook ‘Het Huwelijk’. Deze klepper van formaat katapulteert je terug naar het jaar 1982 en brengt het realistische en bij momenten zeer geestige verhaal over het amoureuze, spirituele en intellectuele zoeken van jonge Amerikanen.

Ook deze editie wordt een heuse klassieker vanonder het stof gehaald en terug in de schijnwerpers geplaatst: ‘Het Proces’ van Franz Kafka is 87 jaar na verschijning nog steeds hyperactueel.

Minder gekend, maar zeker niet minder interessant, is ‘Het verdwenen jaar van Salvatierra’ van Pedro Mairal. Deze 40-jarige Argentijn wordt beschouwd als één van de beste jonge Zuid-Amerikaanse schrijvers van dit moment.

De avond wordt muzikaal opgeluisterd door Sleepingdog. Chantal Acda, aangevuld met Isbells vrienden, bespeelt het gemoed op een subtiele manier.

Opgelet! Speciale Tombola Actie. Uit de Perpetua-reeks, die 100 klassiekers uit de wereldliteratuur omvat, worden 5 boektitels verloot. Met dank aan uitgeverij Athenaeum.

Boekentafel wordt deze keer verzorgd door De Dry Coppen.

Praktisch
donderdag 22 maart 2012, 20.00 uur
Auditorium Tweebronnen, Diestsestraat 49, 3000 Leuven
€ 7/5 voor -26 jaar, met lidkaart van de Bib Leuven en K.U.Leuven Cultuurkaart – niet in abonnement

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.