Parcours geeft startschot van de Partycipation Week

Op 21 maart – de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie – wordt het startschot gegeven van de Partycipation Week. Dat gebeurt met de wandeling ‘Parcours’. Heel wat beleidsmensen stappen mee.

De Partycipation Week draait om diversiteit, onderwijs en toegankelijkheid.De organisatoren bedachten een uniek programma om alle Leuvenaars en studenten met verschillende achtergronden samen te brengen rond de centrale thema’s: genieten van het muzikale talent van studenten, surfen naar een duidelijke en toegankelijke website, onderwijs genieten tegen een lage prijs, je ogen de kost geven tijdens een Afrikaanse modeshow …

Parcours geeft startschot
Op 21 maart wordt de Partycipation Week op gang gestapt met Parcours. Parcours is een wandeling die laat je kennis maken met interessante initiatieven die fysieke, mentale, digitale en financiële drempels willen wegwerken in het onderwijs. Parcours neemt je mee langs een vijftal leuke plekjes in Leuven. Bij iedere halte maak je kennis met een initiatief dat de toegankelijkheid wil verbeteren.

Ter gelegenheid van de start van Partycipation Week leggen heel wat beleidsmensen een korte versie van Parcours af: Mohamed Ridouani (schepen stad Leuven), Denise Vandevoort (schepen stad Leuven), Tine Baelmans (vicerector KU Leuven), Bie Strypens (KHLeuven), Erik Vanderheyden (voorzitter OCMW Leuven), Koen Wuyts (secretaris OCMW Leuven), Stijn D’hert (rector Groep T), Bram Smits (LOKO), Frank Schoenaerts (PRIC Vlaams-Brabant), Pieter Tratsaert (verantwoordelijke L4 – Via Educatie), Danny Pijls (coördinerend directeur katholieke secundaire scholen), Marina Steegmans (coördinerend directeur gemeenschapsonderwijs), Jean-Paul Mouchaers (korpschef politie Leuven) …

Programma
Parcours start op 21 maart om 11.00 uur aan de Centrale Bibliotheek op het Mgr. Ladeuzeplein. Vóór de wandeling vertrekt, stellen KU Leuven en KHLeuven hun projecten en inspanning rond toegankelijkheid in het onderwijs voor. De eerste halte op de wandeling is Groep T. Daar stellen studenten enkele toegankelijkheidsprojecten voor.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.