Feest van de Filosofie

Op 31 maart 2012 zetten Kunstencentrum STUK en 30CC de deuren wijd open voor de derde editie van het Feest van de Filosofie. Aan de hand van lezingen, debatten, workshops, een filosofische stadswandeling, een sessie filosoferen met kinderen, een theatervoorstelling en een filmvertoning worden maatschappelijke en filosofische thema’s in ruime zin toegankelijk gemaakt voor een publiek van jong en oud. Het thema van dit jaar is ‘de ziel’.

Voor de openingslezing in de Schouwburg tekent één van de meest invloedrijke filosofen van het moment, de Duitse filosoof Peter Sloterdijk. Nadien kan je in STUK lezingen en panelgesprekken volgen met Dick Swaab, Herman van Praag, Arnold Burms, Peter Venmans, Joël De Ceulaer, Samuel Ijsseling, Diderik Batens, Hubert Dethier, Gertrudis Van de Vijver, Filip Buekens en Jean Paul Van Bendegem afgewisseld met een ‘bezielend’ optreden van Jan Hautekiet en Pascal Deweze en een filosofische theatervoorstelling van Sarah Vanhee nl. Turning Turning, a choreography of thoughts.

De ticketprijs = dagprijs. De plaatsen voor de avondvoorstelling Turning, Turning, a choreography of thoughts zijn beperkt. Een ticket voor het Feest van de Filosofie kan de dag zelf (vanaf 19u00) aan het STUK Onthaal gratis omgeruild worden voor een ticket voor de voorstelling, voor zolang de voorraad strekt.

Filosoferen met kinderen
Als je je een ticket aanschaft voor het Feest van de Filosofie, is voor een kind géén apart ticket nodig.
Inschrijven op voorhand is wel verplicht en kan via het inschrijvingsformulier op www.feestvandefilosofie.be.

Alle inhoudelijke info vind je op www.feestvandefilosofie.be. Tickets kan je kopen via STUK of 30CC.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.