Lezingenreeks ‘Geschiedenis van de Russische Klassieke Muziek’

Het Centrum voor Russische studies presenteert een exclusieve lezingenreeks ‘Geschiedenis van de Russische Klassieke Muziek’, door prof. dr. Francis Maes.

Het onderzoek naar de geschiedenis van de Russische muziek is de voorbije decennia in een stroomversnelling geraakt. Historici wisten zich eindelijk te bevrijden van de hardnekkige mythen, die zowel in Rusland als in het Westen, de receptie van Russische muziek beheersten. De ware toedracht blijkt oneindig interessanter dan de traditionele beeldvorming.

Deze cursus is gericht op iedereen met een interesse in klassieke muziek – degene die zijn kennis van de Russische klassieke muziek wil uitdiepen, én degene die op een grondige manier wil kennismaken met deze rijke exponent van de Russische cultuur. Een specialist met internationale bekendheid gaat samen met de aanwezigen actief luisterend op zoek naar datgene dat de Russische muziek zo uniek en betoverend maakt.

De cursus begint op 18 april en zal elke woensdagavond van 20.00 tot 22.00 gedoceerd worden. Voor meer informatie en inschrijvingen zie de website van het Centrum voor Russische Studies.

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Lezingenreeks ‘Geschiedenis van de Russische Klassieke Muziek’”

Carolien
(on maart 28th, 2012 at 15:15)

Om de cursus Russische Klassieke Muziek voor iedereen toegankelijk te houden, heeft de organisatie besloten de prijs drastisch te verlagen. In plaats van 289 € zal de cursus nu 200 € kosten. Op deze manier kan de cursus net nog kostendekkend gehouden worden.

Deelnemers kunnen betalen met opleidingscheques van de VDAB als je werknemer bent, tot de helft van het bedrag. Let op: er is een absoluut minimum aantal inschrijvingen van 10 cursisten. Wordt dit aantal gehaald, bestaat er ook de mogelijkheid om afzonderlijke lessen te volgen, a raison de 21,50 € per les. Ook opent zich de mogelijkheid om het boek ‘Geschiedenis van de Russische Muziek’ van Francis Maes in samenaankoop met korting te bestellen.