Straatevenement voor diversiteit op 24 maart

Op 24 maart tussen 12.00 en 17.00 uur blazen (leerling)kunstenaars van het SLAC, samen met het Meldpunt Discriminatie en de integratiedienst, de Diestsestraat nieuw leven in. Ze doen dat ter gelegenheid van de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie.

Met dozen, stokjes en kleurtape wordt een idealistische samenleving gecreëerd waarin iedereen met elkaar communiceert en interageert. Het is een wereld waarin ieder met zijn of haar verschillende achtergrond, talenten en overtuigingen, rechtstreeks met de ander in verbinding staat. Al deze verbindingen leiden samen tot een fascinerend geheel.

Met deze activiteit wil de stad Leuven de aandacht vestigen op de meerwaarde van diversiteit. Tegelijk is het een oproep aan de Leuvense bevolking om discriminatie te bestrijden. Voorbijgangers kunnen deze oproep helpen verspreiden door een roze of zwarte ballon met slogan op te laten aan Bib Tweebronnen.

De activiteit kadert in de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie en maakt deel uit van de Partycipation Week.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.