7 Miljard – Feiten en verzinsels over de bevolkingsexplosie

We hoorden er plots zo veel over, dat het leek alsof we de geboorte van de 7 miljardste aardbewoner zelf mee maakten. De feiten over de bevolkingsexplosie zijn er: het ongebreidelde beslag dat we leggen op onze aarde, op zuurstof, water, grondstoffen… en aan de andere kant de toenemende schaarste, hongersnood, te veel ondervoede kinderen, te weinig vrouwenrechten…

Tijd om vragen te beantwoorden en toekomstscenario’s te bespreken. Professor Jan Van Bavel toont in een heldere presentatie hoe het zover is kunnen komen en welke humane toekomstscenario’s we kunnen uittekenen om onze toekomst en die van onze kinderen te vrijwaren. U las het geboortekaartje van de 7 miljardste, zal uw kleinkind de hand schudden van de 8 miljardste en in welke wereld zal zij of hij dan leven? Luister en ga mee in de discussie.

Jan Van Bavel (°1971) is socioloog en hoogleraar demografie. Hij doet zowel aan de Vrije Universiteit Brussel als aan de Katholieke Universiteit Leuven onderzoek over de evolutie van reproductief gedrag in Europa. Hij begeleidt aan die instellingen projecten over onder meer echtscheiding en lage vruchtbaarheid in Europa. Hij is een internationaal erkend expert inzake de evolutie op lange termijn van vruchtbaarheid en gezinsvorming.

Praktisch
Woensdag 28 maart, 20u
Zaal Damiaancentrum, Sint-Antoniusberg 5, 3000 Leuven
www.leuvenzuid.be

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.