Koffie en Clooney

Als rasechte Leuvense, die tegenwoordig meer in Antwerpen vertoeft, frustreert het me soms dat er zo weinig leuke koffiebars te vinden zijn in onze hippe studentenstad. Toen ik een paar dagen geleden op zoek was naar een leuke plek voor cappuccino met een vriendin, stuitte ik weer op hetzelfde probleem. Terwijl ik naar de plaats van afspraak wandelde, overliep ik in gedachten onze opties. Eigenlijk zijn er, naar mijn mening, in Leuven vijf plaatsen waar je ’n deftige kop van dat zwarte spul kan drinken. Ik weet dat er allerlei sites bestaan die zich bezighouden met het reviewen van alle mogelijke café’s, bars en restaurants in Leuven, maar ik gooi er toch mijn eigenste top vijf van leuke coffeespots bij. Gewoon, omdat ze te leuk zijn en ik ze jullie niet kan onthouden. Bij mijn beoordeling hield ik rekening met drie criteria: De smaak van de koffie, de gezelligheidsfactor en de kwaliteit van de bediening.

1. Koffie Onan
Staat zonder twijfel op nummer één. Ga er naartoe en je weet waarom!

2. Punto Caffè
Dit is de ideale plek voor een koffie on the go. Je kan er ook zitten, maar de plaatsen zijn beperkt en het is er altijd druk. De leuke barman is een pluspunt.

3. Mont Café
Als middelpunt van veel aula’s, is Mont Café erg in trek bij de studenten. Geen uitschieter, maar prijs/kwaliteitsgewijs dik in orde. Te vermijden als je gehaast bent.

4. Coffee Cup
Dé trekpleister voor de Leuvense 65+’er, maar je kan er een heerlijk bakje troost krijgen. Er is een toog met uitzicht op de Vanderkelenstraat waar het zalig mensen kijken is. De bediening is er niet altijd even vriendelijk.

5. Nosh
Nosh is eigenlijk geen koffie bar pur sang. Je gaat er in de eerste plaats naar toe voor hun grote (en lekkere!) keuze aan bagels. De koffie steekt er dan ook niet met kop en staart boven uit, maar hij kan er zeker mee door. Deze lunchplek haalt toch nog de laatste plaats in mijn top vijf omdat het een oase van rust is, waar je ongestoord kan praten bij een Latte en een broodje geitenkaas met honing.

Recente opende er een filiaal van The Coffee Club  op het Martelarenplein. Ik vond de cappuccino daar niet hemels, maar dat kan liggen aan het goedkope kartonnen bekertje waaruit ik hem dronk. Ze werken daar uitsluitend met fairtrade producten en dat kan ik alleen meer aanmoedigen.

Helaas krijg je geen Clooney bij de koffie geserveerd, maar met een gewoon speculaasje zijn wij vrouwen ook al blij…

Nu is het aan jullie. Enjoy!

Bookmark and Share

Er zijn 6 reacties op “Koffie en Clooney”

Karen
(on maart 26th, 2012 at 21:28)

Volgens mij verdient de Dry Coppen ook wel een plaats in dit lijstje! Lekkere koffie, gezellig, en meestal vriendelijke bediening. Enig nadeel is het beperkt aantal zitplaatsen.

 
Sarah
(on maart 27th, 2012 at 0:19)

Jep, da’s waar! Ook een leuke plek. Minder centraal gelegen wel…

 
Carolien
(on maart 27th, 2012 at 13:10)

Ik heb onlangs gemerkt dat die koffiebar op het einde van de Bondgenotenlaan alweer dicht is. Misschien toch niet zo evident, goede koffie zetten (zegt de absolute leek op dit vlak, want koffie lust ik niet).

 
Linda
(on maart 27th, 2012 at 18:00)

De Dry Coppen verdient hier inderdaad ook een plaatsje. Daar moet je beslist eens hene… Op enkele stappen van het middelpunt van Leuven, in de Schrijnmakersstraat.

 
Suzanne
(on maart 28th, 2012 at 14:03)

Op onze blog zijn er toch ook al wat andere koffiebars verschenen die de moeite waard zijn.. Inderdaad De Dry Coppen, maar ook het nieuwe Reispunt aan de achterkant van het station!

 
Pieter Vereertbrugghen
(on april 13th, 2012 at 19:40)

Inderdaad weinig goede koffie in Leuven.
Absoluut eens met de Dry Coppen.
En de koffie in de Gambrinus is ook meer dan OK.