Opendeurdag Radio Club Leuven

De Radio Club Leuven organiseerde vorig weekend hun opendeurdagen. In hun clublokaal aan de Diestsevest gaven de radio-amateurs demonstraties van verschillende communicatietechnieken. Ze gaven de bezoekers inzage in hun veelzijdige hobby. Via radiogolven werden er ter plekke zoveel mogelijk verre verbindingen opgezet om zo deel te nemen aan een wereldwijde wedstrijd om het hoogste aantal verbindingen te behalen. De afstanden die je draadloos kan overbruggen kunnen variëren van een straat ver tot aan de andere kant van de aardbol. Afhankelijk van het tijdstip van de dag en de ionisering van de luchtlagen, zijn sommige gebieden op de aardbol op bepaalde tijdstippen beter te bereiken dan andere.

Radioverbindingen worden ook gebruikt om scholen in contact te brengen met het ISS. Radioamateurisme kan ook erg nuttig zijn na een natuurramp wanneer de normale telecommunicatie uitvalt. Vaak verzorgen radioamateurs de eerste levensnoodzakelijke communicatie naar de getroffen gebieden zodat er mensenlevens gered kunnen worden.

Wereldwijd zijn er ruim 3 miljoen mensen regelmatig bezig met hun radioliefhebberij. Zo is er altijd wel ergens iemand die uitzendt of luistert.

Opendeurdag bij Radio Club Leuven - 24 maart 2012

Opendeurdag bij Radio Club Leuven - 24 maart 2012

Opendeurdag bij Radio Club Leuven - 24 maart 2012

Meer foto’s op flickr.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.