The Lodge Heverlee

De jaarlijkse reünie van onze oud-studentenvereniging vond dit jaar plaats in The Lodge in Heverlee. The Lodge Heverlee is onderdeel van een keten van hotels en brasseries waarvan ook La Royale en de Oude Kantien deel uitmaken.

The Lodge ligt vlakbij de Arenbergkasteel in Heverlee. Voor mensen die met de wagen komen: er is veel plaats in de buurt om je auto te parkeren. The Lodge heeft een gezellig en groot terras waar het op zwoele zomeravonden aangenaam toeven is onder de schaduw van de grote bomen.

Maar ook in de winter kan je in de gezellige veranda van The Lodge terecht voor de betere brasseriekost. De kaart is behoorlijk uitgebreid met alle klassiekers die je van een brasserie mag verwachten en een steeds wisselend aanbod aan suggesties die echt lekker zijn. Omdat ik wel van een beetje afwisseling hou, neem ik bij meestal een suggestie van de kaart. Ditmaal waren we echter met een grotere groep waren en had men ons gevraagd ons te beperken tot drie gerechten. We konden kiezen uit een tagliatelli met scampi, rundsbiefstuk met saus naar keuze of kabeljauw. Ik had wel zin in een lekker stuk vis, dus ging ik voor die laatste optie. Het werd snel duidelijk dat ik omringd was door vleeseters, want het merendeel van mijn tafelgenoten bestelde een biefstuk. Mannen en hun stukje vlees… ;-)

Mijn op het vel gebakken kabeljauw was vergezeld van een lekker sausje dat de smaak van de vis goed aanvulde zonder overheersend te zijn. Bij mijn kabeljauw kreeg ik, beide in een aparte kommetjes, een rauwkostslaatje en een gratin. Het slaatje mocht voor mij wel iets groter zijn (ik hou nogal van groentjes), maar de portie was zeker voldoende en de gratin was heerlijk.

Ik polste bij mijn tafelgenoten hoe het eten hen beviel. De tagliatelli met scampi, mooi afgewerkt met rucola en schilfers kaas, viel zeker in de smaak. Over de biefstuk waren de meningen verdeeld. Het was een mooie stuk vlees, maar de meeste stukken vlees waren harder gebakken dan besteld. Een ‘saignant’ leek meer een ‘a point’ en een ‘a point’ kwam al in de buurt van ‘doorbakken’. Een steak perfect klaarmaken, het blijft een uitdaging.

De bediening was vlot en erg vriendelijk. Ik moest nooit lang wachten tot er een nieuwe glaasje cava voor mijn neus stond.

Na het hoofdgerecht was er nog een plekje voor een dessert. Ik ging voor een suggestie en bestelde de carpaccio van ananas met een bolletje kaneelijs. Een verrukkelijke combinatie, al was het wel jammer dat het harde hart niet uit de ananas gesneden was. Nuja, dan zouden de schijfjes ook niet meer mooi rond geweest zijn, natuurlijk.

In totaal kostte dit avondje uit met vijftien personen ons 412,30 euro, dranken inbegrepen. Wat neerkomt op minder dan dertig euro per persoon.

Praktisch
Kantineplein 1, 3001 Heverlee
016 20 74 33
brasserieheverlee@lodge-hotels.be
http://www.lodge-hotels.be/lodge/brasheverlee.jsp

Onze keuze
4 x tagliatelli met scampi (16,50 euro)
9 x rundsbiefstuk met diverse sauzen (18 euro)
1 x kabeljauw (19 euro)
1 x dagsoep (3,5 euro)
Dessert: carpaccio van ananas, dame blanche, dame noir, 5 x chocolademousse, 2x apfelstrudel met ijs, 2 x wafel

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.