Bijna 600 mensen woonden het Feest van de Filosofie bij

Op zaterdag 31 maart vond de derde editie van het Feest van de Filosofie plaats in 30CC/Schouwburg en STUK (Leuven). Met een opkomst van bijna 600 mensen, waarmee zowat de totaalcapaciteit werd bereikt, wordt het Feest van de Filosofie stilaan volwassen. Elke editie kan rekenen op een grotere belangstelling. Ieder jaar worden er ‘filosofische’ activiteiten georganiseerd rond een bepaald thema, voor deze editie was dat ‘de ziel’. Het Feest van de Filosofie kon rekenen op een aantal ronkende namen zoals de Britse filosoof Roger Scruton, die op het laatste moment een zieke Peter Sloterdijk verving. Dick Swaab, die de voorbije maanden in de hitlijsten stond met zijn boek ‘We zijn ons brein’, stond garant voor een bevlogen discussie met psychiater Herman van Praag over de dualiteit tussen het brein en de ziel. Maar er waren niet enkel lezingen en debatten te volgen, maar ook een ‘bezielend’ concert van Jan Hautekiet en Pascal Deweze, een filosofische stadswandeling door Leuven, een theatervoorstelling over onze (on)controleerbare gedachtestroom, een film en een workshop voor kinderen.

Het Feest van de Filosofie wordt georganiseerd door het Hoger Instituut voor de Wijsbegeerte in samenwerking met kunstencentrum STUK en cultuurcentrum 30CC. Dezelfde partners zullen volgend jaar een nieuwe editie van het Feest van de Filosofie organiseren.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.