Doe mee aan de heldenactie op facebook

Op de gevel van het Leuvense stadhuis staan meer dan 200 historische figuren afgebeeld. Stuk voor stuk werden ze in de tweede helft van de 19e eeuw door een selectiecommissie geselecteerd op basis van hun heldhaftigheid voor Leuven. Op Erfgoeddag belicht het stadsarchief 5 helden uit deze historische reeks én stelt daarnaast ook 5 ‘nieuwe’ helden uit het recentere verleden van Leuven voor.

Via de facebook fanpagina van de erfgoedcel kan de Leuvenaar tot aan de Erfgoeddag aangeven welke held/heldin volgens hem/haar een plaats zou moeten krijgen op of in het stadhuis. Uit alle inzendingen worden 5 helden geselecteerd die naast de helden van het stadsarchief ook in de kijker gezet worden in het stadhuis. Afspraak op Erfgoeddag, op zondag 22 april 2012.

https://www.facebook.com/ErfgoedcelLeuven

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.