1-ste editie van de Foire du Vin in de Brabanthal

Komend weekend gaat in Leuven voor de 1-ste maal de “Foire du Vin” door, een wijnbeurs met een heel speciale formule waarbij enkel wijnbouwers zelf als exposant worden toegelaten. De bezoeker kan er vrijuit proeven, vergelijken, vragen stellen en wat hij/zij lekker vindt kopen en onmiddellijk mee naar huis nemen.

Het is een formule die zeer gewaardeerd wordt. Niet alleen om dat het natuurlijk lekker toeven is op de Foire du Vin, maar ook omdat het rechtstreekse contact met de wijnbouwer de bezoeker het gevoel geeft op reis te zijn door Frankrijk en binnen te wippen op het domein zelf.

De Foire du Vin is ook een leerrijke informatieve beurs, want de wijnbouwers zijn gepassioneerd met hun vak bezig en wensen niet liever dan uitleg en duiding te geven over hoe hun wijnen tot stand komen.

Wijn proeven is steeds een leuk en gezellig en de Foire du Vin wil dit ook zo houden. Het blijft allemaal heel overzichtelijk en gemoedelijk. Ook de wijn-leek is er welkom en hij/zij kan er zonder complexen komen om bij te leren en te ontdekken naar welke type wijn zijn/haar voorkeur uit gaat.

De meer beslagen wijnliefhebber weet de Foire du Vin dan weer te waarderen omdat er hem altijd wel weer een leuke verrassing wacht, een wijn die zijn prijs dubbel en dik waard is. Want een andere factor voor het succes van de Foire du Vin is ook de kwaliteit: de exposanten worden vooraf geselecteerd en alleen aanbieders met een correcte kwaliteit en prijs worden toegelaten.

Alle wijnstreken van Frankrijk zijn vertegenwoordigd: Bordeaux, Bourgogne, Champagne, Beaujolais, Loire, Elzas, Languedoc, Provence, Vallée du Rhône, enz…. Enkele stands met Franse streekproducten
vervolledigen het aanbod zoals ambachtelijk bereide vleeswaren uit de Ardêche, kazen van de Savoie, foie gras van de Gascogne, olijfolie en Provençaalse specialiteiten, enz… Ook een Italiaanse wijnbouwer (uit Siena, Toscane) is van de partij met heerlijke zuiderse wijnen. Hij is trouwens ook één van de exposanten die bio- of biodynamische wijnen aanbieden …

Praktisch
Vrijdag, zaterdag en zondag 13-14-15 april 2012
Brabanthal (Brabantlaan 1, 3001 Leuven)
Openingsuren
vrijdag 14-21u, zaterdag 11-20u, zondag 10-18u
Inkom 5 EUR, gratis degustatieglas inbegrepen

Lezers van Leven in Leuven die dit artikel afprinten krijgen vijftig procent korting op de inkomprijs.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.