Laatste editie van WAK in Leuven

Van vrijdag 27 april tot en met zondag 6 mei geniet je in Leuven voor de laatste keer van de Week van de Amateurkunsten. Onder het thema ‘Homemade’ tonen honderden amateurkunstenaars hun creativiteit en enthousiasme aan het brede publiek. Vanaf 2013 krijgt al dit lokaal cultureel talent een toonmoment tijdens Amateurama.

In Vlaanderen geven zo’n twee miljoen kunstenaars zich in hun vrije tijd over aan hun artistieke passie. Velen doen dit in een vereniging, anderen gaan de solotoer op. Al dat talent mag niet achter gesloten deuren blijven en daarom plaatst de Week van de Amateurkunsten (WAK) hen sinds 1996 in de schijnwerpers.

Ondersteund door het Forum voor Amateurkunsten, de negen landelijke amateurkunstenorganisaties, de directie cultuur van stad Leuven en cultuurcentrum 30CC zorgen vele creatieve Leuvenaars ook deze WAK weer voor een ruim aanbod van theater, zang, dans, muziek, workshops, fotografie en beeldende kunst.

Het hoogtepunt van deze editie beleef je zaterdag 5 mei 2012. Verschillende amateurgezelschappen geven het beste van zichzelf tijdens een openluchtoptreden op de Oude Markt. Je krijgt er een gevarieerd en kleurrijk spektakel met optredens van de dansers van Blauwput Omnisport, het nieuwe Leuvense koor Cantamici, het choreografisch danstheater Kordante, buikdansschool (e)motion, Jongerenatelier Thespikon, de Koninklijke Harmonie De Volharding en de vendelkunstgroep Carpevento. Voor het stemmige slotakkoord van de Leuvense WAK zorgt het 60-koppige Harmonieorkest Panta Rei.

Amateurama
De rijkdom aan semiprofessionele en amateurgezelschappen krijgt vanaf volgend jaar een volledig nieuw platform tijdens Amateurama. Met een ferme knipoog naar Kulturama bruist Leuven dan vier dagen lang van lokaal cultureel talent: iedereen doet zijn ding en de stad Leuven en 30CC ondersteunen financieel, communicatief, logistiek en infrastructureel.

Schepen Denise Vandevoort verduidelijkt de ambities van Amateurama als volgt: ‘Eind april 2013 zal alles in het teken staan van het beste dat Leuven heeft op vlak van amateurkunsten. Op die manier zal het publiek de kracht leren kennen van het lokale cultuurbedrijf en hopen we meer mensen passief en actief te betrekken bij het lokale verenigingsleven.

Maar voor het zover is, beleef je dit jaar dus nog een heerlijke Week van de Amateurkunsten. Het volledige programma ontdek je via www.wak.be.

Praktisch
Van vrijdag 27 april tot en met zondag 6 mei 2012 op verschillende locaties in Leuven

Openluchtshow Oude Markt op zaterdag 5 mei 2012 van 13.30 tot 17.40 uur

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.