Koffie Onan

Hoewel Leuven niet echt een cultuur van koffiebars heeft zijn er toch enkele plaatsen waar je terecht kan voor een lekkere koffie. Zo ook Koffie Onan op de Parijsstraat, aan de voet van de Drie Engelenberg.

Op het terras is het fijn vertoeven in het zonnetje.
Ook binnen is het aangenaam zitten in geur van vers gemalen koffie. De verschillende soorten koffie en thee die er te koop worden aangeboden vullen een enorme wandkast aan een zijde van de zaak, een mooi decoratief element.

Zoals dat hoort in een koffiebar plaats je je bestelling aan de toog, waar je zeer vriendelijk geholpen wordt. Niet zo’n kenner zijnde meen ik wel te mogen afleiden uit de activiteiten en machines achter de toog dat de koffiebonen ter plekke gemalen worden en er vervolgens echte verse koffie wordt gezet.

We bestelden een cappuccino, een latte macchiato en een walnotenbrownie. Dit alles werd mooi gepresenteerd op een klein houten dienblad. Bij iedere warme drank kan je bovendien een chocolaatje naar keuze nemen.
Wat mij betreft mochten de koffie’s iets warmer geserveerd worden maar voor de rest was het een erg lekkere cappuccino met een stevige laag melkschuim.

De thee die je er krijgt wordt geserveerd met een zandloper, zodat je precies weet wanneer hij op smaak is.

Koffie Onan biedt de diverse soorten koffie en thee ook voorverpakt te koop aan.
Kortom, een leuk adresje op een gezellige straat.

Praktisch
Koffie onan
Parijsstraat 28
3000 Leuven
http://www.koffieonan.be
koffieonan@hotmail.com

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “Koffie Onan”

Gommaar
(on april 16th, 2012 at 1:46)

ONAN?!!! Echt??? Hebben ze daar dan Genesis 38:9 niet gelezen?…

 
Odette
(on april 16th, 2012 at 12:00)

Favorite place, echt grandioos.
Iets duurder, maar zijn prijs waard.