Bussen rijden weer door Bondgenotenlaan

De bussen van De Lijn rijden vanaf 18 april opnieuw door de Bondgenotenlaan in Leuven.  Omdat de werkzaamheden aan het Rector De Somerplein (het vroegere Fochplein) nog niet afgerond zijn, stoppen de bussen voorlopig aan twee tijdelijke haltes op het Margarethaplein (richting Station) en op het Mathieu Delayensplein (richting Dirk Boutslaan). Lijn 1 en 2 krijgen een halte in beide richtingen op de Grote Markt.

Terug door Bondgenotenlaan
Op woensdag 18 april 2012 start een nieuwe fase van de werkzaamheden aan het Rector De Somerplein (het vroegere Fochplein). De bussen volgen dan opnieuw hun vertrouwde reisweg door de Bondgenotenlaan. Zo komt er een einde aan de omleiding langs de Rijschoolstraat. De tijdelijke haltes Leuven – Rijschoolstraat en Sint-Maartensdal worden niet meer bediend.

Werkzaamheden Rector De Somerplein
Omdat de werkzaamheden op het Rector De Somerplein nog niet volledig afgerond zijn, stoppen de bussen voorlopig aan twee tijdelijke haltes:

  • Richting Station: de tijdelijke halte op het Margarethaplein.
  • Richting Dirk Boutslaan: de tijdelijke halte op het Mathieu Delayensplein.

Op- en afstappen kan ook weer in twee richtingen aan de halte Leuven – Jan Stasstraat op de Bondgenotenlaan.

Uitzondering voor lijn 1 en 2
Lijn 1 en 2 stoppen niet aan de tijdelijke haltes op het Mathieu Delayensplein en het Margarethaplein. Deze lijnen stoppen aan twee tijdelijke haltes op de Grote Markt. (Opgelet: nachtbus 2 Leuven – Kessel-Lo – Hulsberg vertrekt wel aan de tijdelijke halte op het Margarethaplein).

Nachtbussen
Ook de nachtbussen rijden terug door de Bondgenotenlaan. Alle nachtbussen stoppen en vertrekken aan de tijdelijke haltes op het Mathieu De Delayensplein en het Margarethaplein.

Meer informatie
Voor meer informatie kunnen reizigers terecht op de website van De Lijn www.delijn.beonder de rubriek Nieuws.

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Bussen rijden weer door Bondgenotenlaan”

Bram
(on april 17th, 2012 at 8:00)

Spijtig, het was daar nu eindelijk eens rustig en veilig fietsbaar.