Programma Colora festival april-juni

Colora festival is een kleinschalig, gezellig en kwaliteitsvol wereldmuziekfestival in Leuven. Het programma voor de komende maanden ziet er als volgt uit:

Zondag 29 april, 21u, café Kaminsky, Schreursvest 1, Heverlee
De Skangoeroes (België) ska, reggae, latin

De Skangoeroes ontstonden uit een amalgaam van vrienden, van vrienden van die vrienden en van nog eens andere vrienden. Aanvankelijk geïnspireerd door de pure ska gingen De Skangoeroes op zoek naar hun eigen sound. Vandaag springen ze graag van het ene uiterste in het andere: muzikaal van punk over latin naar ska en reggae; in hun teksten van Vlaams naar Frans, Engels of Spaans. Steeds met hetzelfde doel voor ogen: fiesta fiesta, baila baila!!

Vrijdag 4 mei, 22u, café Libertad, Muntstraat 28-30, Leuven
Sens Unique (België) wereldfolkrock à la francaise
Neem twee deciliter opzwepende folk (jig, bourrée, scottish,…), voeg daar een scheut akoestische feelgoodrock aan toe en kruid met wat zomerse world (tango, latino, reggae,…). Goed schudden en je hebt een lekkere cocktail: Sens Unique on the rocks.
De groep Sens Unique doet al jarenlang zijn ding en heeft er nu ook een naam voor gevonden: “wereldfolkrock à la française”. Op gitaar, accordeon, drums, bas en viool smeden deze mannen en vrouw warme nostalgische klanken, stevige folkritmes en pittige wereldse invloeden, soms zelfs stomende rock. En in het voorbijgaan halen ze nog snel een grove borstel door uw lang niet meer gepoetste Frans. Live bewezen ze zich al op verschillende festivals en in 2011 brachten ze “Envie” uit, een eerste cd met 5 songs in een productie van Roel Poriau (Think of One, Harvey Quint). I.k.v. Libertadfeesten

Vrijdag 8 juni, 21u, café De Reynaert, Frederik Lintstraat 162, Leuven
Aswat (België) chanson
Rauda Morcos vertegenwoordigt ASWAT, de vereniging van Palestinian Gay Women. Rauda Morcos beschrijft zichzelf als volgt: ik ben vrouw, ik ben lesbisch, ik ben feministe én ik ben tegen de bezetting, tegen de Muur en vóór geweldloos verzet. Om vrede te bewerkstelligen moeten we op alle vlakken tegelijkertijd actief zijn, want alles houdt verband met elkaar. En Rauda Morcos dicht: ze schrijft beklijvende poëzie waarin ze ook de dramatische actualiteit van het Midden Oosten verwerkt.

Chris Mazarese en Veerle Pollet “dichten” de verzen van deze Rauda Morcos in muziek en verhaal. Alsof je de woorden met een waterkruik in een lied kan gieten, zo klinkt het, zo voelt het ook. De melancholie van ‘le piano des pauvres’ zocht deze nummers op. Guy Puyneers was hiervoor de geknipte muzikant.

Zang: Chris Mazarese (Cherchez la Femme (winnaar Nekka-nacht 2000), Jumbalaya (met Eva de Roovere en Nathalie Delcroix), Trio Comiso (met Nils De Caster en Yves Meerschaert))
Piano/Gitaar/Backings: Veerle Pollet (Master Piano Lemmensinstituut, One Trick PO, Arabella Ensemble, Zia Fragola)
Accordeon: Guy Puyneers (Muziekconservatorium Brussel, Tiense straatmuzikanten)

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.