Wereldrecord verluieren

Op zaterdag 21 april klokslag 18u30 (Belgische tijd) gaat er wereldwijd een Guinnessrecord verluieren in herbruikbare luiers door. Over heel de wereld worden er op dat moment kindjes verschoond in een herbruikbare luier. In België kan je op drie plaatsen meedoen: Gent, Beerse en Leuven.

In Leuven roept de organisatie zoveel mogelijk ouders met hun kindjes kleiner dan 99cm op om langs te komen in het Miniemeninstituut (toerisme- en handelsonderwijs) in de Diestsestraat 163. Door langs te komen geven de ouders aan dat zij op een heel daadwerkelijke manier hun bijdrage leveren aan een schonere planeet! En dat hun keuze hen bovendien nog heel wat andere voordelen oplevert!

Kiezen voor stoffen luiers:

  • spaart 7 bomen per kind uit
  • spaart 1400 kg moeilijk afbreekbaar afval uit
  • spaart minstens 500 euro uit
  • is gezonder voor de billetjes
  • maakt je kindje een half jaar sneller zindelijk

Leuven is reeds een 14 tal jaren koploper wat betreft de promotie van herbruikbare luiers. De stad geeft jonge ouders al evenlang een premie voor het gebruik van deze luiers. In Leuven kiezen zo’n 10 % van de jonge ouders voor herbruikbare luiers. In ‘t Leuvense zijn er een 7-tal crèches die uitsluitend met stoffen luiers werken.

Luier-feest-programma:

  • 18 uur: onthaal ouders en kindjes
  • 18u30: grote verluiermoment
  • doorlopend hapje en drankje

De telling voor Guinnessrecord zal gebeuren door: Eva Brems (Groen), Els Van Hoof (schepen Leuven) en Noémie Schellens (Leuvense stadssopraan).

Meer info over de “Great Cloth Diaper Change”: op www.doekjesenbroekjes.be/great-clothdiaper-change of wereldwijd: www.greatclothdiaperchange.com.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.