Digitale week 2012

Van zaterdag 21 tot vrijdag 27 april 2012 maakt de Digitale Week van iedereen in Vlaanderen een held in multimedia. In Leuven kan je deelnemen aan meer dan 40 activiteiten op verschillende locaties. Alle info vind je op http://leuvendigitaal.blogspot.com of op http://www.digitaleweek.be.

De Digitale Week is een nationaal initiatief dat er naar streeft om de digitale kloof te verkleinen. Overal in Vlaanderen organiseren verenigingen activiteiten die gericht zijn op een kwaliteitsvol gebruik van computer en internet. In Leuven werken er negen partners samen aan een compleet gratis en divers aanbod van meer dan 40 activiteiten, gaande van opleidingen tot een game-event met stads-dj Bobby Ewing.

De Leuvense Digitale Week start met een Digitale Beurs waar de negen deelnemende partners zichzelf en hun digitale uitrusting aan het publiek voorstellen. Tijdens de week zijn er heel wat rondleidingen die je een kijk bieden op ‘digitaal Leuven’. In de Bib Leuven ontdek je bijvoorbeeld de automatische zelfuitleenbalie, de (gratis) internetcomputers, de digitale collectie en de uitgebreide online catalogus. Een wandeling in de stad laat je kennis maken met het sms-parkeren en andere digitale snufjes en ook het splinternieuwe stadskantoor toont hoe het sterk is in digitaal werk.

Wie het liever wat actiever heeft kan meedoen aan de bib-battle: een stevige game op de Playstation of Wii en ook stads-dj Bobby Ewing speelt even mee. Ook nog superleuk: M@ffiosi, een spannend stadsspel met smartphones. Verder is er ook heel wat uitleg over elektronisch lezen, digitale foto’s bewerken, Facebook en Spotify in doe- en infosessies. WAI-NOT vzw ontwikkelde een speciale website voor mensen met een mentale beperking zodat zij beschermd kunnen surfen op het internet.

De Digitale Week in Vlaanderen en Brussel is een jaarlijks initiatief van de Leuvense vzw LINC. Deelnemende partners in Leuven zijn de Bib Leuven, CVO Leuven, Link in de Kabel, OCMW, Open School, Seniornet Vlaanderen, stad Leuven, Vormingplus Oost-Brabant en vzw WAI-NOT.

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Digitale week 2012”

Rob Declerck (LINC vzw)
(on april 23rd, 2012 at 14:20)

Namens heel ons campagneteam bedankt voor dit toffe artikel!
Groetjes vanuit LINC vzw :)