Op wandel met Pieter Coutereel

Op zondag 22 april vindt Erfgoeddag 2012 plaats met als thema Helden. Doorheen het hele Vlaamse erfgoedlandschap worden op die dag tal van gratis activiteiten georganiseerd rond een held uit lang en minder lang vervlogen tijden. Drie studenten Culturele Studies organiseren in samenwerking met de Koninklijke Leuvense Gidsenbond “Op wandel met Pieter Coutereel”.

Je kunt deelnemen aan een één uur durende rondleiding door het leven van de Leuvens held Pieter Coutereel. De gediplomeerde gidsen van de Koninklijke Leuvense Gidsenbond zullen de deelnemers tijdens de wandeling onderdompelen in de veertiende eeuwse tijdsgeest en meer uitleg verschaffen over het belang van deze persoon voor de ambachten. De wandeling voert o.a. langs het stadhuis, de lakenhallen en het standbeeld.

Aansluitend is er de mogelijkheid om een keramiekdemonstratie bij te wonen. Deze demonstratie wordt gegeven door de Leuvense Keramiekkunstenaar Luk Versluys.

Praktisch
De wandelingen vinden plaats om 11u, 13u, 15u en 17u met start aan het stadhuis.
De keramiekdemonstratie vindt plaats om 12u30, 14u30 en 16u30, in het atelier van Luk Versluys (M-Theresiastraat 123)

Inschrijven voor onze wandeling en/of demonstratie kan door een mail te sturen naar coutereelwandeling@gmail.com of te bellen naar 0478/756071. Reserveren is verplicht.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.