Leuvens Anders Geshopt

Vrijdag werd het concept ‘Leuven Anders Geshopt‘ voorgesteld aan de pers. Leuven is een gezellige winkelstad met een mozaïek van grote ketens, kleine boetiekjes en speciaalzaken, die zowel Leuvenaars, shoppers uit andere steden én toeristen bekoort. 6 Leuvense vrouwelijke handelaars kregen van klanten vaak de vraag naar “nog andere leuke winkeltjes”. Wat meestal volgde was een gedoe met papiertjes en aanwijzingen om hen wegwijs te maken naar zaken die de zaakvoersters ook graag zelf bezoeken. Het idee om deze winkels te verenigen onder één noemer: ‘Leuven Anders Geshopt’, was geboren. Het concept kreeg meteen de steun van de stad Leuven.

De initiatiefnemers gingen op zoek naar andere handelszaken waar ze zelf ook graag kwamen, waar de gedreven zaakvoerder zelf de lijnen uitzet, een ‘apart’ product of dienst aanbiedt, waar creativiteit en betrokkenheid voelbaar aanwezig zijn, kortom zaken waar de goederen met flair van eigenaar wisselen. 21 handelszaken stapten mee in het concept. Deze winkels hebben een origineel of verrassend aanbod voor jong en oud, variërend van kunst, design en verlichting tot kleding, sieraden, literatuur, wijnen of ander lekkers, cadeau’s en nog veel meer. In de toekomst zullen ongetwijfeld nog andere winkels aansluiten.

De folder
De handige en tweetalige (NL/UK) Leuven Anders Geshopt folder geeft een duidelijk overzicht van alle deelnemende zaken en gidst klanten langs de leukste winkels en boetiekjes die Leuven te bieden heeft. Voor toeristen of bezoekers van buiten Leuven is het de ideale leidraad om originele adresjes te ontdekken. Een insider’s guide to Leuven shopping dus. Maar ook Leuvenaars ontdekken mogelijk enkele pareltjes die ze nog niet kenden! Deze folders zijn te vinden bij alle deelnemende winkels, In&Uit, publieke plaatsen, café’s, restaurants, B&B’s, hotels…

Nocturne
De Leuven Anders Geshopt winkels leggen de eerste vrijdagavond om de twee maanden hun klanten in de watten met een gezellige nocturne. Alle deelnemende zaken zijn die dag extra lang open en verwennen met cadeautjes, originele acties of unieke kortingen. Voor, tijdens en na de nocturne kunnen klanten met een klantenkaart een mooie (of lekkere) attentie bij elkaar sparen door in die periode in vier handelszaken een aankoop te doen.

Raamsticker
De Leuven Anders Geshopt zaken zijn te herkennen aan de raamsticker met het kleurrijke Leuven Anders Geshopt logo en de QR code om met de smartphone de website te bezoeken.

Website en Facebook
De tweetalige (NL/UK) Leuven Anders Geshopt website en Facebook pagina bieden een handig overzicht van de deelnemende zaken en houden de shopper op de hoogte van de laatste nieuwtjes, acties, nocturnes,…

De deelnemende handelszaken zijn

Uitkijken naar de ‘Leuven Anders Geshopt‘ sticker dus!

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.