Raak me dan, als je kan – Siska Goeminne


Runes moeder wil zich een tijdje terugtrekken aan zee. Rune, koppig en onstuimig, moet mee. Ze ontmoet er Simon, een in zichzelf gekeerde jongen, die een moeizame relatie met zijn ouders heeft. Rune en Simon zijn erg verschillend, maar worden onherroepelijk naar elkaar toe getrokken. De wisselwerking tussen hen wordt er een van raken en geraakt worden. Als ze op een dag slaande ruzie krijgen, zet Simon een drastische stap die hen uiteendrijft. Gaan ze ieder weer hun eigen weg, of vinden ze elkaar terug?

‘Raak me dan, als je kan’ is een indringende jeugdroman over liefde en eenzaamheid, over mensen die moeizaam de weg zoeken naar elkaar. Het boek behandelt niet zo voor de hand liggende thema’s op zo’n manier dat ze perfect passen in de leefwereld van elke tiener. Een aangrijpend verhaal over hoe kwetsbaar mensen zijn in een relatie.

Leven in Leuven mag twee exemplaren van dit boek weggeven. De twee eerste personen die een berichtje achterlaten via het contactformulier hebben prijs. Vergeet niet je volledige naam te vermelden.

Over de auteur
Siska Goeminne werd geboren in Deinze in 1968. Als tiener woonde ze in Olsene, in een huis aan een kronkelige arm van de Leie. Haar kamer keek uit op het water. Nu woont ze in Leuven, in een groen geverfd rijtjeshuis dat je al van ver kan zien. Ze deelt het met Staf, haar man, en hun vier kinderen Marieke, Lieze, Kato en Jef.

Siska studeerde Germaanse talen aan de universiteit van Leuven, waar ze ook een hele tijd werkte. Later werkte ze enkele jaren als redacteur bij een kinderboekenuitgeverij, maar in 2005 werd ze voltijds auteur en kreeg het schrijven absolute voorrang.

In 2001 debuteerde Siska met ‘Het hoofd van Marieke’, een boek over de vreemde gedachten in je hoofd. Intussen schreef ze heel wat bij elkaar – niet alleen fictie voor kinderen en jongeren, maar ook luisterboeken, poëzie, kortverhalen, en een roman voor jong-volwassen lezers. Een zachte en pure verwoording van de emoties en gedachten van de personages blijft haar streven.

Haar eerste boek voor De Eenhoorn ‘Ik was een steen’ werd genomineerd voor de Boekenleeuw 2009. ‘Het Fantastische Verhaal van Ferre en Frie’, over de moeizame maar warme relatie tussen een oma en haar kleinzoon, werd in 2010 genomineerd voor de Boekenleeuw en de Gouden Uil Jeugdliteratuur. Bij dat boek maakte Siska zopas een muzikale vertelling waarmee ze binnenkort op de planken staat. Ze maakte ook van vele boeken de vertaling. Haar vertaling van Het land van de grote woordfabriek werd bekroond met een Vlag en Wimpel. Voor haar vertaling van Sneeuw! kreeg ze een Zilveren Griffel.

Praktisch
Vanaf 15 jaar
112 bladzijden
isbn 978-90-5838-765-3
Uitgeverij De Eenhoorn
€ 14,95

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.