Programma Leuven in Scène bekend gemaakt

Feesteditie van Leuven In Scène brengt het beste uit het internationale circus- en straattheater

Vandaag is in Leuven het programma voorgesteld van LEUVEN IN SCENE 2012. Het internationaal openluchttheaterfestival behoort in ons land tot de grootsten in zijn soort. Het wordt tweejaarlijks georganiseerd tijdens het pinksterweekend en was in 2010 goed voor 120.000 toeschouwers.

De editie 2102 heeft een feestelijke strik. Aflevering 5 is in alle opzichten een verbeterde versie. Het festival wordt voor het eerst gesteund via het circusdecreet van de Vlaamse Gemeenschap. Dat zorgt voor extra mogelijkheden en nieuwe impulsen. De minpunten van vorige edities zijn weggewerkt. Een grotere spreiding en een aangepaste tijdstabel moeten voor minder drukte en meer kijkcomfort zorgen.

LEUVEN IN SCENE 2012 presenteert op zaterdag 26 en zondag 27 mei hetzelfde programma. Het brengt het beste, het origineelste, het nieuwste, het spannendste en het meest entertainende uit het internationale circus- en straattheater.

Het stadspark is van oudsher de vaste waarde en de ruggengraat. ’s Namiddags is het een circuspark voor de hele familie, ’s avonds is er doorlopend animatie met om het uur een straffe voorstelling. Vanaf valavond verspreiden de sfeer en het spektakel zich als een lopend vuur over de straten en pleinen van de binnenstad. Rondtrekkende fanfares in de binnenstad, duizelingwekkende stunts van jonge acrobaten op de Bruul, de punkfanfare Café Marché op het Hogeschoolplein, een vuurpark in de abdij van Keizersberg.

Het grote werk begint vanaf 22.30 uur. De Spanjaarden van XarxaTeatre trekken over de Bondgenotenlaan met een parade die is geïnspireerd op James Ensor. Op de Vismarkt is er een woordenloze vertolking van het theaterstuk ‘De Kersentuin’, op het Sint-Jacobplein komt het boek ‘The Blind’ van José Saramago tot leven.

Naar goede gewoonte zijn heel wat acts voor het eerst in Leuven te zien. Het jonge talent uit de eigen stad is prominent aanwezig. Het Leuvense Cirkus in Beweging, de grootste circusorganisatie in Europa, is partner van het festival.

Surf als de bliksem naar http://www.leuveninscene.be om het programma te consulteren.

De Leven in Leuven redactie kijkt alvast uit naar het Pinksterweekend!

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Programma Leuven in Scène bekend gemaakt”

Goofball
(on april 24th, 2012 at 17:39)

zalig, ik kijk er al naar uit!