Extra Muros op vrijdag 27 april

Leuven staat dit weekend in het teken van het betere Belgische bier. Het Zythos Bier Festival strijkt neer in de Brabanthal. Dit weekend komen daar meer dan 100 brouwers een 500-tal bieren presenteren, waaronder een 70-tal bieren in primeur. Velen denken dat dit enkel Belgische bieren zijn. Niks is minder waar. Daarom organiseren de Oude Markt en 7 bierspeciaalzaken, in samenwerking met de Leuvense Biertherapeuten, dit weekend ook Extra Muros, een bierparcours buiten de muren van het festival.

Enkele cafébazen van de Oude Markt bieden tijdens Extra Muros een collectie bieren aan van brouwerijen die niet op het bierfestival staan. Gespecialiseerde bierzaken hebben zich daarbij aangesloten en brengen unieke proeverijen. Zo kan je proeven van het aperitiefbier Kortrijk d’Utsel van de kleinste brouwerij van België in de Rodins. Of wat dacht je van het gloednieuwe Smiske Extra in de Orient of het even nieuwe Keikoppenbier in de Giraf. Er zijn ook minder bekende bieren zoals een Viven Porter in het RockCafé, een Toetelèr in de Blokhut, Struise Motuecha in de Kroeg of een eXcalibur IPA in de Oase. En natuurlijk kan je proeven van klassiekers zoals het Oerbier van de Dolle Brouwers in het Forum, Rosdel in De Rector, een Oud Beersel Framboise in de Apero, Gulden Draak 9000 in Café Belge of Valeir Extra in de Weerelt.

Daarnaast hebben verschillende bierzaken samengewerkt. Zo kan je in het M-Café lekkere biercocktails drinken of ’s namiddags genieten van een dessert, klaargemaakt EN geserveerd met bier. Restaurant Beluga biedt je een gastronomisch menu met bieren aan. Zowel de Fiere Margriet als het Vliegend Varken pronken met hun grote bierkaart. En in de Metafoor kan je 5 bieren proeven in magnum-flessen van 1,5 liter (maar dat ben je niet verplicht alleen te proeven). Tot slot kan je in de Blauwe Kater een paar combinaties van Bier & Whisk(e)y uitproberen: een whiskey wordt geserveerd met een bier dat er bij past.

Meer informatie op de website extramurosleuven.wordpress.com.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.