Toneel Heverlee speelt De zelfmoordenaar

Een werkloze Jan-met-de-pet geeft in een opwelling te kennen dat hij zichzelf van kant gaat maken omdat hij zijn nutteloos bestaan beu is.

Wat eigenlijk een misverstand, een wansmakelijke grap blijkt te zijn – deze man heeft helemaal geen zelfmoordplannen – ontplooit zich via allerlei vaudeville – omwentelingen tot een spectaculaire draaikolk, waarbij onze zelfmoordenaar uitgroeit tot een held… als hij zich maar, tot het nut van het algemeen, in het openbaar een kogel door de kop jaagt…

Een theaterstuk met een dergelijke titel verkoopt zichzelf niet echt makkelijk, maar regisseur Vital Schraenen verzekert ons dat “De zelfmoordenaar” een intelligent geschreven en eigenzinnige tragikomedie is, vol verrassende plotwendingen, sappige karakters, gitzwarte situatiehumor en beklijvende emoties.

Vital werkt al sinds 1988 in de theaterwereld. Hij leidde grote theatrale evenementen, zoals de openingsceremonie voor Brussel 2000, en geregeld regisseert hij ook bij amateurtoneelgroepen en -koren, zoals “Drie zusters” van Anton Tsjechov bij Toneel Heverlee, en “De toevallige dood van een anarchist” van Dario Fo bij de Reynaertghesellen.

Praktisch

Toneel Heverlee brengt op 27 en 28 april De zelfmoordenaar, een tragikomedie van Nikolaj Erdman.
Telkens om 20.15u.
Plaats: Zaal Heliand (Waversebaan 220, Heverlee)
Reserveren: 0495/84 58 64 (tussen 17u en 20u) of via de website

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.