Hiphopcafé 4 Elementz presents: CITYSCAPE – 3 mei 2012

Op donderdag 3 mei organiseert vzw Straatrijk het evenement ‘Cityscape’, van 20u30 tot 01u00 in Jeugdcentrum Vleugel F – Brusselsestraat 61A, Leuven.

Hiphop in Leuven stond de laatste jaren op een laag pitje. Vroeger was Hiphopcafé 4 Elementz een platform waar hiphopartiesten actief binnen de 4 elementen (graffiti, breakdance, dj, mc/beatbox) zich thuis voelden. Tot een tijdje geleden bleven hiervan voornamelijk breakdancers over. Sinds kort is de organisatie aangevuld met nieuwe mensen uit de andere elementen. Daaruit is het concept ‘Cityscape’ gegroeid.

De vzw Straatrijk wil breakdance promoten als een levensstijl/cultuur/sport en zoveel mogelijk jongeren de kans geven om met breakdance in contact te komen. Vzw Straatrijk ondersteunt niet enkel breakdance en Hip Hop gerelateerde projecten, maar alle straatsporten en -culturen.

Elke eerste donderdag van de maand zal er een speciale editie van Hiphopcafé 4 Elementz georganiseerd worden, tussen 20u en 1u. Op alle andere donderdagen zijn hiphopartiesten welkom om hun ding te komen doen, tussen 19u en 23u.

Op 3 mei kan je in Hiphopcafé 4 Elementz terecht voor een stevige dosis Belgische hiphop, zowel Nederlandstalig als Engelstalig. Van de nieuwe hiphopformatie uit Wijgmaal die kan rekenen op een stevige achterban, SoundRaskalz, tot legendes in de Leuvense scene als Mordekai, Joe Lazarus (Riot Squad) en DJ Cause. Tussendoor zorgt basketwonder Bavo met tricks voor variatie in het programma. Safi (bekend van de hit ‘Herinner mij’ op Studio Brussel) staat als headliner geprogrammeerd. Wie de laatste jaren van de aardbol verdwenen was zal DJ Dysfunkshunal misschien niet kennen, maar de man in kwestie zal de avond met een dj-set in stijl afsluiten.

 

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.