Stad trakteert op bio-ontbijt tijdens week van de duurzame consumptie

Van 2 tot 4 mei 2012 organiseert de stad Leuven de week van de duurzame consumptie voor scholen. Tijdens deze week worden scholen aangemoedigd om acties op touw te zetten rond biologische voeding, fair trade, voedselkilometers of vegetarische voeding. De stad ondersteunt en trakteert op 4 mei op een lekker bio-ontbijt.

Via alles wat we kopen en eten hebben we een impact op onze omgeving. Met de projectweek en de acties wil de stad kinderen ervan bewust maken dat je het milieu, de natuur en het klimaat kan sparen door op je consumptie te letten. Er is ook aandacht voor eerlijke handel en de thema’s ‘noord-zuid’ en ‘sociale duurzaamheid’. De projectweek laat kinderen op een aangename en speelse manier kennismaken met een aspect van duurzame ontwikkeling waarin elk individu een grote rol kan spelen.

Steun van de stad
De stad maakte een overzicht van het ruime aanbod aan vormingen en animaties, ondersteunt scholen bij de uitwerking van acties en biedt de scholen een workshop over vegetarische voeding en duurzaamheid aan.

Bio-ontbijt
Als afsluiter van de projectweek organiseert de stad een bio-ontbijt voor de deelnemende scholen. Op vrijdag 4 mei 2012 kunnen bijna 750 leerlingen uit 12 scholen genieten van een (h)eerlijk ontbijt. Bij de samenstelling van het ontbijt werd rekening gehouden met eerlijke handel, bio, afvalarme voeding, lokale productie en gezondheid.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.