Wonen en Werken maakt werk van duurzaam woon- werkverkeer

Met het spel ‘Reis rond de wereld’ wil Wonen en Werken al de medewerkers van zijn drie vestigingen (Veilingssite Leuven, Mechelen en Herent) warm maken om van 18 april tot en met 16 mei mee te doen met een super sportief spel. Meedoen met het spel is eenvoudig: je laat je auto op stal om naar het werk te pendelen en je komt met de fiets, te voet of met de trein/bus. Op het slotevent van 16 mei krijgt elke deelnemer een cadeaubon die hen moet stimuleren om voortaan duurzaam naar het werk te komen.

Wonen en Werken kreeg hiervoor ondersteuning van het Pendelfonds. Het Pendelfonds subsidieert projecten die een duurzaam woon-werkverkeer bevorderen. Alle bedrijven en organisaties die het plan hebben om het aantal autoverplaatsingen op het vlak van woon-werkverkeer te verminderen, kunnen deze subsidie aanvragen. Het spel en de campagne duurzaam woon-werkverkeer van Wonen en Werken werd uitgewerkt samen met Mobiel21.

Op woensdag 18 april om 8u30 werd het startschot gegeven. Wonen en Werken heeft 5 teams die het tegen elkaar opnemen om het duurzaamst naar het werk te komen. Bovendien zijn er 5 ‘fli(e)tsflikken, dit zijn undercoverflikken, die de fietsende/stappende en openbaarvervoerende medecollega’s zullen ‘flietsen’. Van deze foto’s is er een fototentoonstelling op het slotevent van 16 mei.

Wonen en werken stelt alvast 12 tweedehands fietsen, 8 nieuwe fietsen, 4 plooifietsen en 2 elektrische fietsen gratis ter beschikking voor zijn personeel tijdens de campagnemaand. Zo kan iedereen zijn woon-werkroute op een duurzame manier uittesten. Nadien worden deze fietsen toegewezen aan een werknemer die voortaan al fietsend naar het werk zal pendelen. Wegens het grote succes van het spel werden er zelfs nog leenfietsen bijbesteld.

Op woensdagnamiddag 16 mei vindt het slotevent plaats met echte toeters en fietsbellen. Wonen en Werken telt dan alle kilometers op die de teams samen duurzaam gependeld hebben.

Wonen en Werken wil zelf nog een stap verder gaan. De werknemers worden gestimuleerd om de verplaatsingen voor het werk tijdens de werkuren op een duurzame wijze te doen. Hiervoor werden er eveneens extra nieuwe leenfietsen aangeschaft.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.