Laatste Folk in Leuven zolderconcert

Sophie Cavez en Baltazar Montanaro stellen hun nieuwe cd “Escales” voor
Een Castagnari drierijer met 18 bassen in notelaar, gestemd in sol do en met semi-swingakkoorden voor de ene. Muzikale invloeden van zijn beroemde vader, grafische invloeden van zijn moeder, de ziel van een striptekenaar en een dichter voor de andere. Schud deze bestaansredenen goed en laat even rusten. Er is niet veel tijd nodig voor de diatonische accordeon van Sophie Cavez (o.a. Urban Trad, Dazibao) en de viool van Baltazar Montanaro (o.a. Zef) om in een zeer ontspannen sfeer en met een ongelooflijke naturel de mooiste muziekjes voort te brengen.

Gidan, kort voor Guido en Danny, is een 2-mansproject van Hans Jochems en Koen Vanmeerbeek. Beide heren vermengen hun muzikale achtergronden tot een (h)eerlijk sprankelende cocktail. De voornaamste ingrediënten zijn: gitaar, nyckelharpa, zang en diatonisch accordeon. Ze brengen een mix van zelf gecomponeerde nummers en traditionele muziek waar zowel een luisterend publiek als dansers zich aan tegoed doen.

De avond begint met een nieuw project van Rémi Decker. Onder de naam Zafan brengt hij een project rond gezongen traditie in Wallonië. Rémi, Marc Malempré en Martin de Roos zingen en begeleiden zichzelf op gitaar, accordeon, viool, doedelzak…

Reserveren is voor dit concert aangeraden en kan via reservatie@folkinleuven.be (40 kaarten beschikbaar).

Praktisch
Zaterdag 12 mei, deuren 19u30, start concert 20u
CC Oratoriënhof, Mechelsestraat 111, 3000 Leuven (toegang langs de tuin)
Toegang: 12€ / 8€ (korting voor studenten en houders steunlidkaart) / 5€ (-12j.)

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.