Grabbelpas verhuist en breidt uit

Grabbelpas breidt uit. Door het grote succes van de Grabbelpasactiviteiten tijdens de zomervakantie komt er een nieuwe leeftijdsgroep bij. Bovendien verhuist de werking naar een nieuwe locatie.

Het is voor veel werkende ouders niet eenvoudig om een zinvolle tijdsbesteding of opvang te vinden voor hun kinderen tijdens de vakanties. De speelpleinwerking van de stad is vaak een welkome ontspanning. En voor de kinderen biedt het mogelijkheden om nieuwe vriendjes te leren kennen en hun sociale vaardigheden te ontwikkelen.

Vanaf woensdag 4 juli 2012 is niet langer jeugdcentrum Vleugel F, maar wel school De Grasmus (Grasmushof 5, 3000 Leuven) de uitvalsbasis van de Grabbelpas. Meer dan 100 kinderen nemen er deze zomervakantie hun intrek voor een pak leuke activiteiten.

De Grasmus, achter de Leuvense kruidtuin, biedt voldoende ruimte voor de zes (!) leeftijdsgroepen. Er is ook een turnzaal met podium en een refter, die zal dienen voor de voor- en naopvang. De Grasmus ligt tegenover een speelpleintje en een grasveld en heeft een afgesloten speelplaats.

Feestelijke inwijding
De nieuwe locatie wordt tijdens de eerste week van de zomervakantie feestelijk ingewijd. Op woensdag 4 juli vanaf 15.00 uur zijn de ouders welkom voor een kennismaking met de nieuwe locatie. De kinderen zorgen voor animatie, een hapje en een drankje.

Uitbreiding
Vanaf dit jaar wordt het Grabbelpasaanbod voor de 4- tot 7-jarigen (de ‘smallekes’) uitgebreid: elke dag is er plaats voor 25 extra kinderen. Omdat de groep zo erg groot wordt, wordt hij opgesplitst in de smallekes en de extrasmallekes.

Zomeraanbod
Jeugdcentrum Vleugel F organiseert naast de Grabbelpas ook speelpleinwerkingen in de zomervakantie in deelgemeenten Heverlee, Wilsele en Kessel-Lo.
Voor tieners is er een aangepast activiteitenaanbod onder de naam ZAP. Ook zij verzamelen in de zomervakantie aan De Grasmus.
In 2011 namen 11.000 kinderen deel aan de speelpleinen en de grabbelpas, gemiddeld zo’n 300 per dag. Enthousiaste animatoren begeleiden de activiteiten.

Inschrijvingen
Inschrijven kan tijdens de gewone kantooruren van jeugdcentrum Vleugel F. Voor alle activiteiten is het aantal plaatsen beperkt en moet op voorhand ingeschreven worden.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.