Himalaya: Nepalese en Indische gerechten

De Himalaya (lees de vorige bespreking) is zowat onze vaste stek voor Indische en Nepalese gerechten geworden, voornamelijk omdat het vlakbij ons appartement gelegen is. Meestal gaan we dan ook voor de take-away, maar soms is het gewoon leuk om aan tafel bediend te worden. En zo kwam het dat we op een avond in het sfeervolle interieur van restaurant Himalaya onze bestelling plaatsten bij de exotische serveerster.

Een vaste waarde is de mangolassi, een fruitig yoghurtdrankje dat perfect combineert met de pittige Oosterse keuken. Als appetizer kregen we naar goede gewoonte  papadums die geserveerd werden met chutney en een muntsausje. Als voorgerecht gingen we allebei voor de momo’s, mijn vriend voor de spicy uitgave, ikzelf voor de  momo’s met spinazie. Als hoofdgerecht koos ik de Royal fish tandoori en mijn vriend de Tandoori king prawn. Het moet niet altijd chicken tikka masala zijn. ;-)

Al snel kregen we de momo’s geserveerd, één van mijn favoriete voorgerechten uit de Indische keuken. Heerlijk! Ook het hoofdgerecht stelde niet teleur. Beide gerechten werden mooi gepresenteerd op een groot bord met kleine kommetjes voor de verschillende bijgerechten. We kregen niet enkel rijst, maar ook een mandje met heerlijk naan-brood bij de maaltijd. Meer dan genoeg om de grootste honger te stillen.

In totaal kostte dit avondje uit ons, twee mango lassi’s en een grote fles plat water inbegrepen, 64.30 euro. Niet het goedkoopste van Leuven, maar je krijgt er mijns inziens wel waar voor je geld.  En het restaurant ligt vlakbij het station. Makkelijk als je liever een glaasje wijn drinkt in plaats van lassi. ;-)

Praktisch
Himalaya Restaurant
Tiensevest 14, 3000 Leuven
016 29 39 89
info@himalayan.be
http://himalayan.be/

Onze keuze
Mango lassi
Spicy momo
Spinazie momo
Royal fish tandoori
Tandoori king prawn

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “Himalaya: Nepalese en Indische gerechten”

Steven
(on mei 8th, 2012 at 20:23)

de foto’s zijn in elk geval prachtig, als het eten even lekker is als dat het er uit ziet, willen wij daar ook wel eens gaan eten….

 
Ellen (uit Nederland)
(on december 14th, 2013 at 16:35)

3 dagen gelogeerd in Leuven, de 1e avond gegeten in het restaurant van ons hotel: Novotel. Lekker makkelijk, je hoeft niet op pad. Niet goed bevallen (zie recensie bij dat restaurant Foodsquare).
2e avond de moeite genomen en naar het centrum gelopen: GEWELDIG gegeten bij Himalya, Vriendelijke obers en dienster, heerlijk eten. niet te lang hoeven wachten, rustig wachten tussen de gangen, heerlijke (betaalbare) wijn. Een aanrader !!