The Loving Hut

Een zucht en rollende ogen. Tot mijn grote schaamte moet ik toegeven dat dat mijn initiële reactie was toen vrienden me meevroegen naar een veganistisch restaurant in Leuven. Ik ben geen fanatieke vleeseter, maar na een werkdag heb ik liever wat meer op mijn bord dan een blad sla en tomaat. Veganisme gaat namelijk nog een stapje verder dan vegetarisme en weert niet alleen het gebruik van vlees en vis, maar ook van eieren, koemelk en andere zuivelproducten in gerechten. Fijn. Maar wat krijg je dan op je bord? Voor de mensen die nu al hoofdschuddend op hun achterste poten staan na het lezen van zoveel gebrek aan kennis van zaken en gebruik van oeroude clichés, even doorbijten, I’m getting there.

Mijn doorgaans vleesetende vrienden waren laaiend enthousiast over dit relatief nieuwe restaurant, dus herkauwde en slikte ik mijn oorspronkelijke bedenkingen in en liet ik me schoorvoetend overhalen (kuddegedrag, weet je wel). In ganzenpas ging het richting Tiensestraat, tot we neerstreken voor de deur van The Loving Hut. Dit veganistisch fastfoodrestaurant maakt deel uit van een internationale keten en heeft zich nu ook gevestigd in Leuven.

Het restaurant biedt plaats aan zes of zeven tafeltjes, in een modern, strak, maar toch gezellig interieur.
Het menu is niet heel uitgebreid, maar bevat een aantal vaste gerechten en regelmatig worden er aan de kaart ook nieuwe, tijdelijke gerechten toegevoegd. Bestellen doe je aan de toog, waarna je bestelling aan tafel wordt gebracht. Als voorgerecht namen we het “Bordje Gemixt” (2 groentenbeignets / 2 loempia’s / 3 groentesushi’s) en de zelfgemaakte loempia’s, hoofdgerecht bestond uit de Spaghetti-Oh-So-Spicy, de Loving Hut Burger, Gewokte Noodles met diverse groenten en als afsluiter een stuk chocoladecake met koffie.

Aan de presentatie van het voorgerecht werd duidelijk veel zorg en aandacht besteed en nodigde uit tot eten. De groentesushi’s waren onmiddellijk een schot in de roos en na de eerste happen probeerden we onze eetlust te temperen zodat we er langer van konden genieten. Dit was min of meer ook de trend voor de hoofdgerechten: met zorg gepresenteerd en heerlijk op smaak gebracht. Met elke hap die ik nam, moest ik ook mijn oorspronkelijke ideeën over veganisme inslikken. Nooit gedacht dat ik zo zou watertanden bij een bord vol veganistisch eten. De Spaghetti-Oh-So-Spicy deed zijn naam alle eer aan, de groentjes waren lekker knapperig en de vegetarische hamburger was qua smaak amper te onderscheiden van zijn met uien en ketchup bedekte tweelingbroer van de kermis.

En toen kwam de “taart van de dag”. Een stuk chocoladecake zo donker als de nacht dat nietsvermoedend op mijn bord rustte zoals een grazende gazelle in de savanne. Deze cake was gemaakt zonder eieren of koemelk, dus ik was zeer nieuwsgierig hoe dit zou smaken.
De cake had geen schijn van kans. Terwijl het laagje chocolade bovenop de cake mijn hongerige ogen weerspiegelde, nam ik voorzichtig mijn vork en in één beweging nam ik een flinke hap. Het was een stevige chocoladebom die in mijn mond ontplofte en me vulde met dezelfde gevoelens als een traditionele chocoladecake, behalve dan het schuldgevoel aangezien er enkel natuurlijke, plantaardige ingrediënten werden gebruikt.

Samengevat vond ik het eten een heel aangename ervaring, met studentvriendelijke prijzen, ook al richt het restaurant zich niet enkel op studenten. Als het heel druk is, moet je soms wel even wachten, maar het eten maakt dit meer dan goed. Je kan er ook afhalen.
Dit is een restaurant dat stereotiepe ideeën van de kaart veegt en je laat kennismaken met de hippe, bourgondische kant van het veganisme. Ik eet nog altijd graag vlees, maar ik zou met plezier mijn biefstuk inwisselen voor een gerecht van The Loving Hut.

Praktisch
The Loving Hut
Tiensestraat 65, Leuven
Telefoon:016 84 47 02
http://www.lovinghut.be/veganerie/
Facebookpagina

Bookmark and Share

Er zijn 4 reacties op “The Loving Hut”

Kat
(on juni 12th, 2012 at 10:03)

Ik ben er gisterenavond ook geweest met een vriendin, we hadden een voorgerechtje gedeeld, cashewnootballetjes met een lekker dipsausje en daarna alletwee de rijstnoedels met groentjes, pikante reepjes en loempia genomen. Simpel maar zeer smaakvol.

 
Carolien
(on juli 25th, 2012 at 19:35)

Heb eindelijk ook de gelegenheid gehad om dit veganistische restaurant uit te proberen. Heel erg lekker! Wij hadden de cashewnootballetjes en dim sum als voorgerecht en de Loving Hut burger en Krokante tarokroketjes en miniloempia’s met een slaatje. Allemaal erg verzorgd en mooi gepresenteerd. Zeker een aanrader.

 
Marleen
(on januari 15th, 2013 at 13:23)

I am loving the loving hut…

 
Prinses eet twee taartjes op Vegan Avenue | En ze leefden nog groen en gelukkig
(on mei 13th, 2015 at 7:06)

[…] The Loving Hut. Terwijl ik het tik, stromen er hartjes uit mijn oren. Niet alleen is de bediening door Nele, […]