Veto ontsluit archief

In 1995 was Veto de eerste Vlaamse krant die elke week zijn editie integraal op het internet plaatste. Nu gaat Veto nog een stap verder. Op 9 mei 2012 plaatst Veto de 38 jaargangen die Veto tot nu toe beleefde online. Ook de edities uit de jaargangen van voor 1995 zullen vanaf dan raadpleegbaar zijn. Integraal en beschikbaar voor iedereen.

Met de digitale ontsluiting van het Veto-archief wordt bijna vier decennia studentenactualiteit vrijgegeven. Een onnavolgbare schat aan objectieve en kritische studentenjournalistiek die een goed beeld geeft van 40 jaar Leuvens studentenleven en onderwijs- en sociale dossiers aan de KU Leuven. Ook het Leuvense culturele leven en de evolutie van het stadsbeeld zijn thema’s die in Veto goed gedocumenteerd zijn.

Het Veto-archief wordt officieel ontsloten op 9 mei om 20u in de Ensemblezaal van het STUK, waar ook een fototentoonstelling en receptie plaatsvindt.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.