TAMIKREST uit Mali Hoofdact Wereldfeest 2012

Op zaterdag 2 juni vindt in park De Bruul in Leuven de 24ste editie van het Wereldfeest plaats. De organisatoren pakken uit met een ijzersterke wereldmuziekaffiche. Hoofdvogel van die affiche is de Malinese band TAMIKREST. De zeven muzikanten van TAMIKREST zijn afkomstig uit de Saharagebieden van Mali, Niger en Algerije. De band is dan ook een belangrijke exponent van de Tamasheq muziek (Tamasheq is de taal van de Touareg, de nomadische volkeren die de Sahara bewonen).

TAMIKREST is een muziekgroep met een missie. De bandleden komen op voor een betere wereld en zijn de ambassadeurs van de Touaregcultuur. Waar ze ook gaan, ze dragen de woestijn altijd met zich mee. TAMIKREST staat garant voor hypnotiserende en intense woestijnblues met broeierig gitaarspel, stuwende percussie en enigmatische vocalen. Het gaat om muziek in zijn essentie, ontdaan van overtollige ballast, die je meevoert naar betoverende woestijnoorden. Met hun woestijnblues zijn ze dan ook de spirituele zonen van de legendarische Touaregband Tinariwen. Een unieke live ervaring, gratis in de Leuvense achtertuin! TAMIKREST sluit het
Wereldfeest af met een concert van 21.15u tot 22.45u.

De rest van het programma valt te consulteren op de gloednieuwe website www.wereldfeest.be.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.