Kindergemeenteraad doet aanbevelingen voor klimaatneutrale stad

Van januari tot mei namen 8 klassen van 4 Leuvense basisscholen deel aan de Leuvense kinderraden over energie en klimaat. Ze presenteren hun aanbevelingen voor een klimaatneutrale stad tijdens de kindergemeenteraad op 16 mei.

Gedurende 4 woensdagen werkten de 8 klassen creatief en zeer ernstig rond energie en klimaat. Ze deden dat onder de begeleiding van Green vzw. Samen dachten ze na over energiebronnen, de opwarming van de aarde, de energiedriehoek, energieverbruik …

Tijdens de laatste kinderraad op 18 april werkten de kinderen aan enkele aanbevelingen om van Leuven een klimaatneutrale stad te maken tegen 2030. Zo geven de kinderen aan waar zij de accenten willen leggen voor het Leuvense beleid over energie en klimaat.

Gewapend met de aanbevelingen, komen de deelnemende klassen op 16 mei samen op de kindergemeenteraad. Ze presenteren op een ludieke manier en in aanwezigheid van schepen Mohamed Ridouani hun aanbevelingen om van Leuven een klimaatvriendelijke of zelfs klimaatneutrale stad te maken.

De kindergemeenteraad vindt plaats op 16 mei om 9.15 uur in auditorium Tweebronnen (Rijschoolstraat 4, 3000 Leuven).

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.