WiSPER Dansen in Finland

Dansen in Kotalahti, Lemi.
Een unieke ervaring: dansen en genieten onder de Finse zon! De adembenemende schoonheid en ongerepte wildernis van Finland moet je zien, proeven, ruiken, voelen, ontdekken. Als dansliefhebber kan dit niet anders dan inspirerend werken. Finland wordt ‘het land van duizend meren’ genoemd. Een bescheiden benaming, want in werkelijkheid zijn het er bijna 190.000. Bovendien is Finland het dichtst beboste land van Europa. Je maakt kennis met het romantische en bosrijke Lemi, gelegen in Fins Karelië, een historische regio in Noord-Europa nabij de grens met Rusland. Cultureel gezien is Karelië sinds de middeleeuwen de overgangszone tussen Oost en West, tussen Rusland en Finland, tussen het Lutherse en het orthodoxe geloof. Deze boeiende regio is dan ook het strijdperk geweest van menig conflict.

We logeren in een authentiek Fins houten landhuis waar je heerlijk tot rust kan komen. Het verblijf in Lemi kan je gerust idyllisch noemen: vlakbij een meer, omgeven door bossen. Gooi een hengeltje uit, bezoek de sauna na een succesvolle danssessie en drink een kopje koffie bij het kampvuur. Lakens en kussenslopen neem je zelf mee. Kamperen kan ook, onder de bomen aan het meer. Daarnaast kunnen we vrij gebruik maken van de sauna, vissen in het meer, zwemmen, bootje varen. De keuken belooft een mooi evenwicht tussen de wensen van de deelnemers en de Finse keuken.

www.kotalahti.fi  (voor winterse foto’s, kies kotalathti< kuvia kotalahdesta) en www.lemi.fi

De cursus

Heb je al eens kennisgemaakt met hedendaagse dans of ben je al meer gevorderd? Beide niveaus kunnen mee. De aanwezigheid van twee dansdocenten, geeft ons de mogelijkheid om de groep te splitsen en te werken op het tempo dat elke groep nodig heeft. Gedurende 7 dagen worden we ondergedompeld in de hedendaagse dans. Een onderzoek naar je danslichaam en danstaal. Onderzoek en dansplezier zijn dan ook onze kernwoorden.

We starten de dag met een opwarming, naargelang de noden van de dag. Daarna gaan de groepen elk aan de slag, iedere groep met de begeleiding die ze nodig heeft. Bij de beginners, een goede afwisseling tussen improvisatie en techniek. Voor de gevorderden hebben we enkele boeiende dansfrases in onze rugzak mee. Je kan met dit bewegingsmateriaal aan de slag waarbij we inzoomen op ruimtegebruik en présence. We inspireren elkaar en laten ook de omgeving de inspiratiebron zijn. Dansen naast het meer of in de maneschijn? We genieten van wat Finland ons biedt.

Het programma
21/8 aankomst; 22-23-24/8 cursus; 25/8 uitstap; 26-27/8 cursus; 28/8 vertrek

De formule
Inbegrepen in de prijs zijn de cursus, excursie, logies en maaltijden in Katalahti, vervoer ter plaatse (WISPER huurt een busje).

Voor eigen rekening zijn de reis naar Finland, drankjes en reisverzekering.

Belangrijk! Hoe eerder je boekt, hoe voordeliger de vliegtuigtickets zijn: doe het op tijd!

Voorkennis
Deze cursus is zowel voor beginnende dansers bedoeld als voor dansers met ervaring.

Praktisch
Data: Van dinsdagavond 21/8 (20u) tot dinsdagochtend 28/8 (na ontbijt)
Adres:  54710 Finland, Lemi
Prijs: 495,00 €

Begeleiding
Onze Finse gastdocente Linda Kuha en stafmedewerkster dans Georgina Del Carmen Teunissen begeleiden deze dansreis. Linda spreekt perfect Nederlands.

Inschrijven via de website van Wisper: www.wisper.be

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.