Slechtvalken in Leuven

Enkele jaren geleden is een nestplaats voor slechtvalken geplaatst boven op het Sint-Pieters ziekenhuis. Vorig jaar werd dit nest voor de eerste keer gebruikt door een koppel valken. Samen brachten ze vier jongen groot. Dit jaar is het nest opnieuw in gebruik met opnieuw 4 jongen. Leden van de Natuurstudiegroep Dijleland en de Ringgroep Leuven hebben vorige maandag de jonge vogels voorzien van een wetenschappelijke ring en een kleurring. Ook namen ze een DNA staal zodat men de vogels altijd kan identificeren.

Leuven is tot nu de enige Oost-Brabantse stad met broedende slechtvalken. Deze vogels voeden zich in steden vooral met duiven en daarvan hebben we er meer dan genoeg in Leuven.

Enkele foto’s dankzij Kris van Scharen van de Natuurstudiegroep Dijleland:

Meer informatie:

Bookmark and Share

Er zijn 3 reacties op “Slechtvalken in Leuven”

Carolien
(on mei 16th, 2012 at 8:34)

Geweldig, een stukje wilde natuur in de stad.

 
Tine
(on mei 28th, 2012 at 9:19)

Vorig jaar ben ik terug in Leuven komen wonen, ik had nooit verwacht in de stad zoveel natuur te vinden.
Het doet me dan ook veel plezier te lezen dat er ook in Leuven terug slechtvalkjes geboren zijn. Vorig jaar heb ik maanden kunnen genieten van de aanwezigheid van een koppeltje. Ze leefden op en rond de toren van St. Geertrui. Ik heb ze zien jagen, hun maaltijd zien verorberen, enz. Ik hoop de familie zo snel mogelijk te spotten !

 
Katrien
(on juni 23rd, 2013 at 11:42)

Ook dit jaar weer slechtvalken boven het ziekenhuis!!