Lezing Sots Art en Pop Art in Rusland

Op woensdag 23 mei om 19.00u organiseert het Centrum voor Russische Studies een lezing over ‘Sots Art en Pop Art in Rusland’ in de Justus Lipsius zaal, 8e verdieping van het Erasmushuis.

De Russische kunststroming Sots Art vermengt invloeden uit de beeldtaal van de Sovjetpropaganda met de beeldtaal van de Pop Art. Dit alles niet zonder een wrang gevoel voor humor. Sots Art neemt zichzelf op de korrel, maar is uiteindelijk bloedserieus in zijn doel: het tonen van de leegte van een drogbeeld.

De Moskous-Brusselse kunstenares en designer Tanja Bogocharova neemt je mee naar een periode van de hedendaagse Russische kunstgeschiedenis die kenmerkend is voor het Rusland van nu, en de soms moeizame verwerking van het recente verleden.

Lezing in het Nederlands. Toegang gratis. Meer informatie op de site van het Centrum voor Russische studies.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.