Gloednieuwe wereldwinkel in Leuven: 4 zaterdagen feest!

Op zaterdag 26 mei opent de nieuwe Oxfam-Wereldwinkel in Leuven de deuren voor het publiek. Het openingsfeest duurt vier weken: iedereen is welkom op verschillende fairtradeworkshops.

De nieuwe wereldwinkel in Leuven is Vlaanderens eerste wereldwinkel ‘nieuwe stijl’. Vzw Oxfam-Wereldwinkels werkt aan een nieuw concept voor al haar winkels en koos deze winkel in de Leuvense Parijsstraat als pilootwinkel.

Op zaterdag 26 april zullen de eerste klanten de nieuwe wereldwinkel ontdekken. Maar daar houdt het niet op. De eerste vier zaterdagen is er van alles te beleven in Parijsstraat 56. Elke week is er een koffieproeverij van 10 tot 13 uur en een wijnproeverij van 17 tot 18 uur. Daar boven op zijn er interessante workshops:

  • Zaterdag 26 mei: chocoladeproeverij, theeceremonie en infosessie over fairtradecosmetica van Natyr
  • Zaterdag 2 juni: chocoladeproeverij en theeceremonie
  • Zaterdag 9 juni: kookworkshop, theeceremonie en infosessie over fairtradewasmiddelen van Rhytmic
  • Zaterdag 16 juni: kookworkshop en theeceremonie

Wereldwinkel ‘nieuwe stijl’
Wat vooraf ging: de nationale vzw Oxfam-Wereldwinkels vond de tijd rijp om na te denken over een nieuw concept voor haar winkels. De wereldwinkel in Leuven plande een verhuis. Wat volgde was een vruchtbare samenwerking tussen Oxfam-Wereldwinkels ‘nationaal’ en de Leuvense vrijwilligersploeg. Met een prachtige wereldwinkel ‘nieuwe stijl’ als resultaat.

Oxfam-Wereldwinkels nam de specialisten van Retail Office onder de arm om een wereldwinkel te ontwikkelen die de klant perfect begeleidt bij het winkelen. Retail Office vond eerder onder andere Veritas en A.S. Adventure opnieuw uit.

Opvallende nieuwigheden in wereldwinkel Leuven

Een bezoek aan de wereldwinkel wordt een belevenis: beelden en verhalen van de fairtradeproducenten brengen sfeer en geven informatie. Tv-schermen tonen videobeelden van bijvoorbeeld koffieproducenten in Congo en binnenkort zal een touch screen je helpen om de ideale wijn te kiezen, bijvoorbeeld voor bij de eerste barbecue …

Meer keuze: het assortiment fairtradeproducten breidt uit met o.a. Ben&Jerry’s-ijs, Mongozo-bier, wasproducten van Rhytmic, kruiden van Ethiquable en zelfs condooms van fairtraderubber, van het merk Love Packs.

Makkelijker winkelen: je vindt vlotter wat je zoekt in de logisch en thematisch ingedeelde winkel. Alle ontbijtproducten staan bij elkaar, wijnglazen vind je gewoon bij de wijn en alle ingrediënten voor een lekker exotisch gerecht staan samen in het rek ‘Wereldkeuken’.

Minder opvallend, maar even belangrijk: de wereldwinkel is ingericht met heel veel aandacht voor duurzaamheid. Zo bestaan de winkelrekken uit recyclagehout en verwerkte resten FSC-hout en werd er geverfd met natuurverf.

In het najaar plant Oxfam-Wereldwinkels een grondige evaluatie van al deze nieuwe elementen. Vanaf dan zetten ook de andere wereldwinkels de eerste stappen naar een metamorfose.

 

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.